malinrickle.blogg.se

Macca's

Kategori: Allmänt

Sitter och har en intressant konversation med systern min på Facebook angående McDonalds namn här i Australien. Det är nämligen så att Australienare har slangord till iprincip allt, dom kortar ner ord så mycket dom kan helt enkelt. Dom är för lat för att säga McDonalds så dom säger bara Macca's. Som jag förklarade för Johanna, det uttalas Maccers men det stavas Macca's och eftersom ALLA säger detta så har väldigt många McDonaldsställen bestämt sig för att byta namn på det officiellt. Så på väldigt många McDonaldsresturanger står det Macca's på deras skyltat och deras reklam säger "There's only one place in the world where you can get Macca's". Så om jag någonsin skriver något om Macca's nu vet ni vad jag talar om! Jag och Denise var där i onsdags och åt middag.. hehe..
 
Idag är det storm ute! Det regnar och blåser så lilla jag som ska till jobbet utan paraply har slängt på mig båe tjocktröja och skinnjacka, minns inte sist jag va såhär påklädd... Kallt som tusan är det i alla fall! Hoppas det blir varmare ikväll då vi ska på ABC, har kommit på bästa utklädaden, bilder kommer imorgon. Oj, måste rusa till bussen så jag inte blir sen till jobbet! Tjingtjing
 

ABC, it's not as easy as 1,2,3

Kategori: Allmänt

Godagens!
Har upptäckt att Jackson brödrarna ljuger när dom säger att ABC är lika lätt som 1,2,3.. DET ÄR INTE DET! Jag ska på en såkallad ABC fest imorgon och jag måste hitta något att ha på mig. Låt mig förklara. ABC står för Anything But Clothes, alltså får du ha på dig vad som helst... Förutom kläder. Jag måste alltså ha på mig något som inte är kläder, vad har man på sig då?! Har massa olika idéer men inget är riktigt riktigt bra.. Ska klura lite mer på den och ta massa foton på festen imorgon så får ni se min "outfit" om man nu kan säga så. 
 
Har förutom det lite goda nyheter, jag har typkanskelitehalvt fått ett nytt jobberbjudande, tjoho! Det är på en bar nere vid stranden som heter Beach Road, jajemän.. stället jag hänger på varje gång jag drar ut. Gick dit idag och han sa att jag skulle lämna in min CV och mitt RSA så kan dom ge mig 2-3 pass i veckan! Men kruxet är då att jag inte har något RSA.. RSA är ett intyg du måste ha för att jobba på ett ställe som serverar alkohol, vare sig du serverar det eller inte så måste du ha ett RSA. Alltså, om jag bara plockar glas och inte serverar eller för alkoholen och en kontrolant kommer dit och inser att jag inte har ett RSA så måste jag och mina chefer böta 5000 dollar var vilket är drygt 35.000 kronor. Ska där emot skaffa ett RSA nästa vecka och säga hejdå till currygrabbarna på Ziggys!
 
Ligger i skrivande stund i soffan och kollar Pretty Little Liars. Har varit hooked i den serien sen i somras så i oktober slutade dom mitt i en säong men nu har den börjat igen och det är så jäkla spännande!!! Måste. Kolla. Vidare!
 
 

sommartider

Kategori: Allmänt

Sommaren börjar lida mot sitt slut här i Australien.. Lite synd faktiskt, har inte hunnit sola mycket på sistone så jag hoppas på sol i helgen när jag är ledig så jag kan jobba lite på brännan. Udra hur vädert är här på vintern.. Är et kallt? Kan man gå i shorts och linne? Kan man bada i havet? Hmmmm... Alla dessa frågor, tacka fan att Google finns. Ska ju ändå inte spendera jättemycket tid här i vinter. Blir ju Thailand med familjen i Juli, längtar <3, sen blir det farmwork i 3 månader. Det kommer bli väldigt intressant! Får se vad det blir för farm, jag är ju rädd för djur så en bondgård hade ju inte varit det ultimata valet. Min polare Mira ska till en pärlfarm på västkusten där du spenderar dagarna på en båt i solen, det låter ju inte helt fel!
 
Onsdag idag, lillördag! Ingen utgång för mig dock, börjar jobba 12 imorgon så ska passa på att lägga mig tidigt och sova ut så jag blir fit for fight när det gäller jobb. Allt går bra förutom att mina chefer är lite knäppa.. Det är två stycken, Harry och Vic. Båda säger alltid olika saker till mig och dom är brödrar så dom är ju aldrig överrens om något. T.ex, jag skulle fylla på läskkylen i måndags. Då gjorde jag så om jag gjorde på Grillen, Harry kommer fram och blir sur för jag gör fel. Han visar mig hur det rätta sättet är och när jag jobbade igår gjorde jag då som Harry visat mig. Vic kommer då fram till mig och säger att jag gör helt fel, ger mig en liten utskällning och då säger jag försiktigt att Harry sa till mig att göra på detta vis. Vic blir då sur på mig för jag har lyssnat på vad Harry har sagt och visar då hur hans rätta sätt är. Idag gjorde jag då som Vic sa och såklart blir Harry sur. Än en gång säger jag försiktigt att Vic visade mig hur jag skulle göra, än en gång får jag en utskällning för jag lyssnat på den andra och då rann bägaren över. Jag satte mig ner och pratade med Harry och Vic. Jag sa att jag tyckte det var orättvist att båda skäller ut mig när jag egentligen gör precis om jag blev tillsagd. Jag frågade om dom inte kunde komma på ett sätt tillsammans och sen förklara för mig tillsammans hur jag skulle göra eftersom det inte är så kul att bli utskälld hela dagen, varje dag. Kanske var lite.. hur kan man förklara det.. dumt? snoffsigt? otrevligt? Men i den stunden tycktes jag det kändes rätt. Man blir ju på väldigt dåligt humör när man blir utskälld hela tiden och jag vill ju inte gå runt och va ledsen, jag vill vara glad!
 
Ska nu lägga mig i sängen med min Violet Crumble och kolla Pretty Little Liars, kanon kul!

gleek

Kategori: Allmänt

Insåg världens underbaraste sak igår.. Glee sänds på tv här! Den nyaste säsongen av Glee, min favvoserie, sänds här! Underbart ju, varje onsdag klockan 21.00 sänds Glee på kanal 10 och då sitter jag låst framför tv:n, det kan ni hoppa upp och sätta er på!
 
Idag är det jobbjobbjobb som står på schemat, fick sluta tidigare igår vilket var göttigt. Chillade hemma ett tag sen drog jag över till brudarna som hade förfest. Det är nämligen Marcus sista dag här, sen åker han till Thailand för att möta sin flickvän så åker resten av grabbarna hem på fredag. Pga det var det gallej igår men jag jobbar idag jue så duktig som jag är sa jag tack men nej tck. Åkte dit och bara hängde på förfesten, sa hej då och sen åkte jag hem vid 11, la mig i sängen och somnade sött. Sitter och bloggar, klär på mig och äter frukost samtidigt. Om inte det är multitasking så vet jag inte vad det är. Oj, nu blev klockan alldeles för mycket, måste rusa!

Hard workwork

Kategori: Allmänt

Topblogger här som såklart skriver ett snabbisinlägg innan jag ska rusa till bussen för att jobba! Måste seriöst kolla runt om det inte finns ett snabbare alternativ att ta mig här i från till jobbet alltså.. Måste åka hem i från 1,5 timme innan jag börjar jobba vilket är riktigt segt. Påminelse till Malin, kolla upp det när du kommer hem ikväll! Igår var jag nere vid stranden med brudarna och grillade, eller ja om grillade för jag hade redan ätit på da work, och sedan drog jag och Elionor och tog en bärs lite sådär spontant. Vi stod i baren och skulle beställa när jag stöter på Daniel Brodd, en kille jag känner hem i från. HUR SJUKT ÄR INTE DET?! Båda stod lite småchockade och typ stirrade på varandra sen började vi bara skratta något otroligt, bevisar endast att alla har rätt när dom säger att världen är liten! Måste rusa iväg till jobbet nu, ha en bra dag! Eller nej, ni ska sova nu... SOV GOTT!
 
Kände att det var dags för en bild. Visste inte vilken bild. Fick bli denna bild.

monday, nobody likes you

Kategori: Allmänt

Tycker faktiskt lite synd om måndag.. Absolut ingen tycker om denna dagen! Helgen över och man har en lång vecka framför sig, stackars måndag som drog den nitlotten. Min måndag var dock helt ok. Jobbade 11-17.30 och dagen gick frvånansvärt snabbt! Mina chefer är dock lite skumma om jag måste säga det själv.. Jag jobbade 6,5 timmar men jag fick inte en enda rast, ine ens för att äta lunch! Fick ingen lunch på jobbet och jag jobbade 11-17.30, hur skumt är inte det?! Jag trodde jag skulle få lunchrast och enligt lag ska man få 30 min rast om man jobbar mer än 5 timmar men det struntar dom i helt och hållet! Så jag sa att jag skulle på toa och satte mig där och åt ett äpple jag hade köpt innan jag började. JÄTTEDUMT! Jag får äta när jag slutat men jag får ingen rast eller något, bajsrumpor är vad dom är. 
 
Sitter nu i soffan och bloggar samtidigt som jag läser bloggar, multitasking! Skypar även mid min kära syster som befinner sig i Londontown och göttar sig. Har precis ätit upp mitt choklad som jag gottade mig, Violet Crumble heter det och det är BÄST!!! Faktiskt nästan bättre än Marabou. JUST DET JA! På tal om Marabou, det finns en affär 5 minuter från mitt hus som säljer Marabou, CAN I GET A HALLELUJAH?!?!?!! Ska skypa vidare med Johanna nu och sedan ska jag kolla på The Notebook, mys!

söndagshäng

Kategori: Allmänt

Spenderade hela dagen på Bowlarama, skatetävlingen nere vid stranden. Solen sken, jag brände mig på nosen men det löser sig, och the hotties va många! Tyvärr såg jag inte Ryan Sheckler.. Satt och letade hela tiden, kollade runt och stirrade på människor som liknade honom men nej... He was nowhere to be found. Bestämdes idag tt jag och tjejerna ska till Future Music Festival en 9 mars, AWESOME! Det är en musikfestival som kommer till Sydney och det är massa bra artister hela dagen och headlinern är ingen mindre än AVICII!!! SÅ JÄKLA FETT!! Biljett kostar 160 dollar så det är ju tur att man har cash som rullar in så att man har råd. Det är jag, Elionor, Mira, Hanna, Maiken, Emelie och Linnea som ska dit och jag är aptaggad!
 
Sitter i skrivande stund med en skål nudlar, en påse Doritos och en film på tv:n. Riktig slappesöndagkväll! Snackade med tjejerna och alla mår lite dåligt sen igår så vi skippar utgången. Känner mig dock lite kluven... Vill väldigt gärna dit eftersom alla skejtare ska dit och dom ser ju ICKE dåliga ut men jag vill inte dit för jag är trött och har ont i huvudet och en bränd näsa.. Hur gör man?! Får flisosofera vidare på den.. Jag kan ju alltid gå dit själv? Eller...?
 
Malin med röda mulen

Johanna, jag hör av mig!

Kategori: Allmänt

Vet att jag är jättedåligt på hela det här bloggandet men jag kan inte hjälpa det! Jag har fullt upp hela dagen med jobbet sen fullt upp hela kvällen så det blir så men jag ska bli bättre, lovar! Idag är det söndag, bakissöndag som vi brukar kalla det! Vi ska ner till stranden och kolla skatetävling, RYAN SHECKLER ÄR DÄR!!! AH MAJ GAD! Spaningsglajjorna åker på! Sitter här på golvet i vardagsrummet eftersom det är det enda stället i huset som har bra wifi.. 
 
Utgång igår, askalas! Stack hem till brudarna för förfest med ett stort gäng sen var det Beach Road som stod på schemat och efter det drog vi vidare till Bondi Hotel! Riktigt roligt faktiskt och eftersom det är skatetävling hela helgen så fanns det massa snygga pågar där igår, inget man klagar på riktigt! Ska dra ner till stranden nu och kolla skejtarna och sedan blir det Donken, MÖMS!

Storm

Kategori: Allmänt

Hallihallå! Sitter i soffan efter ett träningspass i ösregn, härligthärligt. Jag, Elionor, Majken och Hanna drog ut  klockan 9 imorse för att promenixa och när vi sätter foten utanför dörren börjar regnet ösa ner. Och då menar jag verkligen ösa för när det regnar i Australien, då regnar det! Det duggar inte, det ösregnar. Kul väder på min första lediga dag denna veckan.. 
 
Igår var det jobb som stod på schemat! Jobbade 10.30-18.30 men det var rätt lugnt, var inte övermycket att göra vilket var skönt. Alla kunder var på väldigt bra humör och alla sa till mig att dom skulle fira fredagen med mat från oss vilket fick mig att bli på bra humör! Kom hem och hoppade in i duschen, fixade till mig lite och sen bar det av mot Bucketlist nere vid stranden med Theo. Vi satt där ett tag, tog några öl sen mötte vi upp girlsen på Beach Road för att spela lite biljard. Åkte hem någorlunda tidigt eftersom det vankas kalasutgång ikväll! Jag har blivit erbjuden en biljett till Lost party nämligen. Det är en fest som händer 1 gång om året, den börjar 23.30 och man får reda på ikväll var festen är någonstans, ASFETT JU! Min kompis Charlotte sa att det fanns biljetter över, får jag den gratis hänger jag med annars måste jag hosta upp 80 dollar vilket jag inte riktigt kan göra (har bara 100 på kontot). Vi får se helt enkelt! Annars blir det utgång med girlsen tonight, hör av mig angående det senare!
 
Har även sett att min familj hälsar på Johanna i London redan 2 veckor efter hon flyttat..... Hoppas ni har det mysigt, Mvh Bittra Malin
 

sorry..

Kategori: Allmänt

Sorrysorrysorry för den kassa uppdateringen! Det har varit hektiskt och full rulle hela dagen igår och idag! Igår jobbade jag till 4 sen kom jag hem, tog en powernapp och sen gjorde jag och Elionor oss i ordning för utgång. Här i Bondi finns en hotellbar som heter Beach Road Gotell och dom anordnar nattklubb varje onsdag med 3 våningar, billig öl, dilliga drinkar och 2 dansgolv. Can i get a whoopwhoop?! Åkte hem till dom andra girlsen, hänge med dom och grabbarna sen drog vi till Beach Road. Jag rog hem redan vid 1 eftersom jag skulle jobb idag, hällde i mig en Resorb och vaknade av den hemska melodin av alarmet pigg som aldrig förr. Tog mig en kalldusch och begav mig mot jobbet. Jobbet går hur bra som helst! Mina chefer är lite konstiga, kan inte riktigt prata engelska och luktar curry.. Dom andra jag jobbar med är hur trevliga som helst och ställer alltid upp om jag behöver hjälp! Mina chefer förväntar sig att jag ska kunna ALLT efter min första dag. Min första dag gick dom igenom allt som finns på hela resturangen sen förväntade dom sig att jag skulle kunna allt utantill vilket är typ omöjligt. Vågar inte fråga dom heller för dom blir alltid lite smått irriterade på mig när jag frågar så jag frågar atid en tjej som heter Michelle. Hon är från Tyskland och är hur trevlig och hjälpsam som helst! Så ja, jobbade idag, kom hem vid 18.30 och har inte gjort mycket sen dess. Jobbar imorgon så ska hoppa i säng nu och på lördag blir det firande för fina Elionor har fått jobb! Äntligen rullar cashen in för båda två vilket innebär att kylskåpet kan fyllas upp för en gång skull! Vi ska fira henne på dagen genom att dra till Bucketlist på dagen och ta några drinkar sen drar vi till penthouset för förfest och sedan pardypardy på Goldfish. God I love Bondi Beach!

Pizza tuesday

Kategori: Allmänt

Pizza tuesday, man kan ju inget annat än att älska det! Dominos här i Bondi har ett erbjudande där dom har billiga pizzor varje tisdag. Det kostar 5 dollar för en pizza vilket är drygt 35 kronor så det är vår nya grej, pizza tuesday! Vi var ett stort gäng som drog ner till stranden med vars en pizza och bara softiloftade, ett område jag är väldigt kunnig inom. Vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord och sen vid 10 kom ett gäng grabbar och joinade oss för lite mer snicksnack. Det bestämdes att det blir utgång här i Bondi imorgon eftersom alla är lediga på torsdag, inte helt fel! 
 
Jobbet idag gick kalas btw! Väldigt förvirrande men kalas. Chefen, som är indisk och säger 100 ord i sekunden, förklarade allt på 10 minuter och sen lämnade han mig där själv. Men, klipsk som jag är gjorde jag det bästa av situationen och försökte göra allt han förklarat. Pratade med gästerna, tog emot beställningar och eftersom jag fick fråga några gånger förklarade jag på ett trevligt sätt att jag va ny och dom var hur förstående som helst! Skönt tyckte jag ju, ville inte ha sura miner på min första arbetsdag. Jobbade 2,5 timme sen åkte jag hem och slappade. Tänkte dra till stranden men soffan var så otroligt skön så jag låg kvar där istället. Imorgon blir det mera jobb! Ska jobba från 10.30-17.00 så ska hoppa i säng nu så jag kommer upp imorgonbitti. Har insett att min blogg är väldigt enformig.. Berättar i detalj om min dag, vad som händer dagen efter och så vidare. Tycker ni det bli långtråkigt så säg vad ni vill att jag ska skriva om så gör jag det!
 
 
 
 
 

happy tuesday

Kategori: Allmänt

Hallihallå! Klockan är 15.00 i landet Down Under och jag kom precis tillbaka från jobbet. Första dagen på nya jobbet, har haft 2 jobb på mindre än 1 vecka *hurtigt*. Jobbet gick bra, det var väldigt mycket att lära sig dock. Dom sa bara jamen rensar du det bordet och sen gick dom så va jag fast där själv.. Lite förvirrande men jag fick kolla på hur dom andra gjorde och dylikt så jag fick kläm på det rätt så snabbt.
 
Förutom det händer det inte mycket. Fick gå upp tidigt för att jag skulle jobba idag och imorgon ska jag upp ännu tidigare.. Vill inte ens tänka på det! Håller på att göra nudlar just nu.. Ätit nudlar till lunch och middag de senaste dagarna men hey, är man fattig så är man! Får lön på torsdag nästa vecka dock så det ska bli gött att ÄNTLIGEN få lite cash! I need some dollars, dollars, dollars is what I need...

Återhämtad

Kategori: Allmänt

Eftet en heldag på stranden följt av slapp i soffan och dusch kan jag nu säga att jag är 100% återhämtad från helgen! Har inte haft så kul på länge om jag ska vara ärlig. Allt var bara så spontant, hysteriskt roligt, konstigt, random och så jävla roligt. Träffade massa nytt folk, snälla som mindre snälla, och ja, det var göttans! Ligger nu i sängen och ska kolla på en film eller något hade jag tänkt samt att ta igen på lite sömn för det har jag inte fått mycket av denna helgen. Avslutar detta inlägg med en PHOTOBOMB!
 

Utsikten jag fick när jag gick vilse på väg till jobb en dag!
 
Sydney Harbour Bridge
 
 
Beautiful Bondi, my new home
 
Avslutar inlägget med en bild på en någorlunda pigg och nyduschad Mallan!
 
 

Cheers to the freakin weekend!

Kategori: Allmänt

HEELLÖ! I'm back mina kära läsare, förlåt för min dåliga uppdateringar denna helgen! Det har varit en väldigt händelserik helg måste jag säga. Let me break it down for ya in a bad-ass blogginlägg. HERE WE GO!
 
Fredag: I fredags hände inte sådär jättemycket. Vi chillade på Bondi Junction, käkade lunch, handlade sen var det dejtnight med Aaron. Vi satte oss på en pub, chillade där ett tag sen åkte vi till hans takvåning, kollade lägenheten och kollade Dirty Dancing! En av dom bästa filmerna i världen enligt mig, helt underbart fin är den. Åkte hem vid 01.30, skypade med sjuklingen Johanna i London sen somnade jag sött!
 
Lördag: Lördaglördaglördag... Vaknade sent på dagen, skönt att inte ha föräldrar som väcker en vid 10 så man inte sover bort hela dagen, och sedan drog jag in till city för min jobbintervju på mitt nya jobb! Börjar jobba imorgon på en resturang som heter Ziggy's. Kommer jobb 25-30 timmar i veckan dom första tre veckorna sen kommer jag jobba upp emot 60 i veckan but you know what they say, cash is king! Yrade runt hela Chinatown för att leta reda på en keps åt kära lillebrodern och efter många om och men fick jag äntligen tag på den, HALLELUJAH! Kom hem vid 6 tiden, käkade middag med Jocke och Denise sen vid 23.00 drog jag iväg på penthouse party alldeles själv but hey, you gotta do what you gotta do! Kom dit, helt själv och kände en person på hela festen och det var Aaron som hade festen. Fick mig en öl, gick runt och minglade och förvånade alla med min ålder. Folk trodde jag såg ut att vara allt mellan 24-27, vet inte om 27 är en komplimang eller inte.. sitter fortfarande och klurar på den. Hade askul i alla fall! Träffade massa nya kamrater, alla väldans mycket äldre än jag själv men ålder är bara en siffra! 01.30 kom polisen och stängde ner festen, lite trist..... MEN problemlösaren som jag är drog jag och en tjej vid namn Emma igång en fest med alla från takvåningen i hennes lägenhet, PROBLEM SOLVED! Där hängde vi till drygt 04.00 sen drog vi till en annan kille vid namn Hugo och festade där till tidigt på morgonen. Under kvällen slog tanken mig att jag glömt min nyckel hemma så det fick bli en liten sleepover med mina nya buddies! Det blev party till 9 på morgonen sen somnade jag sött i sängen. En helt underbar kväll/morgon måste jag faktiskt säga. Lärde känna en massa nya människor och skapade jag minnen för livet!
 
Söndag: Efter drygt 2 timmars sömn vaknade jag upp trött som en bajskorv hemma hos Hugo i en säng med 4 andra personer. Klockan 12 drog jag och Tris tillbaka till min lägenhet för att hämta nya kläder åt mig sen drog vi iväg på bbq hos hans polare Lee här i Bondi. Det blev hamburgare och ännu mera öl och där stannade vi till drygt 8. Den lägenheten hade den finaste utsikten jag någonsin har sett! Dom hade en stor glasdörr som öppnade ut över havet, helt underbart vackert! Runt 8 drog jag och Triss vidare till Bucket List vid stranden, drack lite fler öl, mötte upp Hugo och dom andra på Beach Road, drack ännu mera öl sen blev det efterfest i byggnaden mitt emot min så det var en skön liten promenad hem! Ironiskt nor hade Hugo glömt sin nyckel hemma den kvällen så då fick han ligga på min soffa.. Tokpöjk. 
 
Där har ni det, min helg i ett nötskal! Det var en helt underbart rolig helg och idag mår jag som jag förtjänar. Har legat på stranden och återhämtat mig hela dagen så man klagar ju inte! Har redan planerat utgång med roomien Elionor och mina nyfunna vänner i helgen så det ser vi fram emot. Nya jobbet börjar imorgon så det blir tidigt i säng eftersom jag inte fått mycket sömn denna helgen but hey, I live on Bondi Beach, YOLO!
 
Chillar i soffan efter en alldeles underbar helg i paradiset!
 
Jag och Triss på bbq:n med världens finaste utsikt!

Friday

Kategori: Allmänt

Fredag idag, veckan är över och jag är ledig! Idag ska jag, Denise och Jocke till Westfield Mall och bara chila lite, käka lite lunch och ha det allmönt gött! Jag ska även samla in lite fler vuxenpoäng och dra ner till försäkringsbolaget angående mitt alldeles för dyra läkarbesök. 
 
Igår var det en tuff men bra dag på jobbet, JAG SÅLDE EN TAVLA! Min första tavla jag sålde själv, kändes riktigt bra och jag gav mig själv en liten klapp på axeln efter det. Sedan bokade jag även in ett möte med en familj och deras släktingar som håller på att flytta in i ett nytt hus och ville ha konst till hela huset, dom var kunde tänka sig att köpa 10 tavlor, SCORE!!!!! Gick runt med ett leende på läppparna hela dagen och alla var extra trevliga eftersom det var alla hjärtans dag. Det är sjukligt stort här nere.. Alla dekorerar sina hus, typ som julen nästan! Blev hämtad vi 9 och sedan bjöd chefen på middag på McDonalds, love my boss.
 
Ikväll är det date night! Yes ni hörde rätt, datenight! Mer info angående det kommer lite senare! Nu ska jag dra iväg men vi höres och synes kära läsare!

V - day

Kategori: Allmänt

Sitter i kötet, lite smått stressad men superbloggaren som jag är känner jag suget av att blogga innan jag springer iväg! HEJ! Äter frukost och ska snart rusa iväg till jobbet.. Inte alls så taggad som jag trdde att jag kulle vara faktiskt men vi får väl se hur det går! Fick ett samtal imorse av en kille som jobbar på en resturang på ett food court inne i stan som ville anställa mig men han hade så pass bred engelska så jag förstod inte riktigt vad han sa. Ska i alla fall ringa honom efter jobbet och boka in ett möte så vi kan sätta oss ner, diskutera tider, lön och dylikt. Tyckte jag lät som en bra idé.. eller?
 
Idag är det alla hjärtans dag, stor hype om det här nere. Den mest deprimerande dagen på året om man är singel och långt ifrån sina nära och kära men jag skickar all min kärlek till min familj och till mina vänner här i från! You know who you are, I love you

only got 10 dollars in my wallet

Kategori: Allmänt

Ligger i skrivande stund i min alldeles underbara säng som jag längtat efter hela dagen lång. Ligger dock med magknip, illamående pga pencilinen och ont i fötterna efter dagens promenad. Dagens arbetsdag var lång och vad tjänade jag? 10 dollar.... Det blev min lön idag, 10 dollar! Låt mig berätta om min första arbetsdag lite mer i detalj!
 
Åkte hem i från vid 11 för att ta bussen till jobbet. Där började vi med lite training om vad vi skulle säga, vilket område vi skulle vara i och dylikt. Vid 3 packade vi in sakerna i bilen och körde till dagens område vilket låg drygt 40 minuter utanför Bondi. Där blev jag avsläppt med Virgil (han är teamleader tillsammans med Roy) och vi började promenera. Jag stod lite i bakgrunden för att se hur han gick till väga för att försöka sälja våra tavlor. Vi gick runt i 2 timmar och efter massa nej och tomma hur var det en familj som bestämde sig för att köpa en tavla... För 100 dollar vilket innebär att jag och Virgil tjänade 10 dollar eftersom vi måste ge 90 dollar per såld tavla till företaget vi jobbar för. Efter det hämtade Roy upp oss med bilen och styrde kosan mot nästa ställe. Vi släppte av Virgil och efter det gick jag och Roy runt ett tag. Sedan ringde Roys telefon och jag blev plötsligt lämnad själv! Så där stod jag, lite smått förvirrad över vad som precis hänt, lite panikslagen och lite taggad för att äntligen testa själv. Jag började gå från hus till hus, knacka på dörr efter dörr och efter 2 timmar fulla av 50 nej, 1 fuck off och 10 snälla själar som ville höra mer satte jag mig ner och väntade på att bli upphämtad. I Australien är denna slags försäljning väldigt populär så det finns lag på att man inte får sälja innan 9 på morgonen och inte efter 8 på kvällen. Blev upphämtad runt 9 och då blev jag körd hem.
 
Så ja, där har ni min första arbetsdag i detalj! Inte så jätterolig kanske men hey, jag tjänade 10 dollar and cash is king! Ska lägga mig och sova nu så jag är redo för en ny arbetsdag fylld med förhoppningsvis lite mer pengar imorgon!
 
Hittade denna bild på min kamera efter första uitekvällen i Bondi... Tummen upp?

skönhetssömn

Kategori: Allmänt

God morgon säger en pigg och utvilad Malin! Våra roomies för vecka (Micke och Dennis) åkte tillbaka till Sverige igår vilket betyder att mitt rum äntligen är MITT!!! I mitt rum finns 2 enkelsängar, där D och M sov, så jag och Denise delade hennes rum där det finns en dubbelsäng. Spenderade 4 nätter i Denise rum, 2 nätter på soffan pga halsfluss och nu ligger jag äntligen här! Miiiiiin säng i mitt rum i min lägenhet, wiiiihhooo! 
 
På tal om D och M, otroligt skönt att dom har åkt tycker jag personligen! Dom var så otroligt stökiga, städade aldrig undan efter sig och D.... åh herre gud hans skor! Han hade ett par gympaskor som luktade så otroligt mycket fotsvett. Det luktade i hela lägenheten när han hade dom här inne. Han ställde in dom i badrummet för att tvätta av dom i badkaret men det gjorde bara saken värre. I 1 vecka pågick ett litet krig oss emellan. Varje gång han tog in skorna, bar jag ut dom och ställde dom i hallen... varje dag! Förutom det, och faktumet att jag fick gå runt och städa efter dom i 1 vecka, var dom rätt så snälla. Men dessa småsaker fick mig att bli riktigt irriterad. Dom hade förfest här 2 gånger där dom 2 blandade bål och satt och drack innan dom skulle ut. Båda gångerna lämnade dom kvar allt i vardagsrummet och båda gångerna städade jag undan efter dom. Denise hjälpte också till såklart och vad fick vi för det? Ingenting..... Inte ens ett tack! 
 
Nog med sura miner, idag är en bra dag! Jag är äntligen frisk och jag ska börja jobba idag! Chefen måste vara otroligt impad över mitt första intryck, ringer och säger att jag inte kan jobba på 2 dagar pga halsfluss. Han var otroligt förstående och sa att jag absolut inte fick komma till jobbet förrän jag mådde bra, vilket är idag! Ska inte åka iväg förrän om 1,5 timme så jag ska ta det lite lugnt.. Äta lite frukost och bara take my time!
 
Liten bildbomb från mina veckor i Australien på Vickies förfrågan!
 
Sjätte bästa kvinnan i världen under Australian Open i Melbourne
 
Semifinalen mellan Djokovic och Ferrer
Besök i trädgården
Stötte på ett bikinitree under vår roadtrip
I Love You

come and take my hand, i promise not to let you go

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan idag igen och kurerar mig med te, nudlar och Pitch Perfect på repeat på datorn. Somnade vid 23.30 igår, vaknade av att chefen ringde 9.45 för att kolla hur jag mådde, om jag ville att han skulle handla något åt mig etc. Kan man ha en snällare chef än så? I think not! Jag sa att jag kunde vara med på "training" idag men att jag inte ville gå runt och prata med kunder då jag inte känner mig helt 100 i halsen så han sa att jag absolut inte fick komma till jobbet, att det var nonsens att jag skulle jobba om jag va sjuk. Så ja, nu sitter jag här och vilar upp mig inför min första riktiga arbetsdag imorgon! Är faktiskt lite smånervös..... Jag ska gå runt själv i 4 timmar och knacka på hus och sälja tavlor, tänk så är folk lika bittra som i Sverige och bara smäller igen dörren framför näsan på mig?! Det kommer inte vara så roligt ju. Fick massa material att plugga på så ska nog sätta mig och läsa det!
 
Tisdag idag, dåligt väder. Det regnade, blåste och åskade hela natten och idag är det molning och lite halvkyligt utomhus. Tror det beror på att Denise pojkvän Jocke kommer imorgon..... Det var samma sak när både jag och Denise anlände i Australien. Dom första dagarna jag var i Australien var det dåligt väder, vi har haft 3 soliga dagar under Denise 2 veckor här och nu när Jocke kommer ska det såklart vara dåligt väder tills på söndag. We are bringing the curse of the Swedish weather! Menmen, det kommer säkert vända snart, hoppas jag! Brännan börjar försvinna och som den solbesatte svensken jag är måste jag ha sooooool!

tim tam lindrar smärtan

Kategori: Allmänt

Ett läkarbesök för 75 dollar senare är det bevisat att jag har halsfluss. Fick betala pencilin för 14 dollar som jag ska ta i 5 dagar och får inte lov att jobba idag eller imorgon, kanon första intryck på nya jobbet måste jag ju säga. Så vad har jag gjort idag? Jag har legat i soffan och tyckt synd om mig själv hela eftermiddagen.. mindre roligt kan man ju tycka! Ingen hem i från är vaken så jag har ingen att prata med, Denise är på jobbet, Micke är med sin flickvän och Dennis ligger och sover.. Lonely, I am so lonely. Ska göra lite nudlar nu eftersom det är den enda maten min lilla hals klarar av!

bitter morgon

Kategori: Allmänt

God morgon var det inte i detta hushållet, här har vi en ytterst bitter morgon. Ställde klockan på 08.00, drog på mig kläder och gick sakta men säkert bort till doktorn som öppnade 08.30. När jag väl kommer dit är det stängt så jag ringde och det visade sig att man måste boka tid så nu har jag en tid 11.45 så jag sitter hemma, ihopkurad i soffan och dricker massa te med massa honung och massa ingefära. Det enda som är sunkigt med min läkartid är att det kommer bli väldigtväldigt dyrt! Kostar mellan 75 - 120 dollar vilket är drygt 500-800 svenska kronor, FÖR ETT LÄKARBESÖK!! Kommer bli pank av att åka till läkaren, helt sjukt! Hoppas på att mamma och pappa läser detta, tycker lite synd om mig och chippar in lite, hehehe

en powernap senare.....

Kategori: Allmänt

.... vaknar man med halsfluss. Har haft morgonont i halsen i ungefär 2 dagar men det har försvunnit efter ett tag, no biggie tänkte jag! Men när jag satt och pluggade på mitt jobbmaterial började jag få ont i huvudet ocg sömnig så jag la mig i soffan och tänkte ta en powernap för att få lite energi! Vaknade 3 timmar senare med otroooooligt ont i halsen och bultande huvud! Skypade doktor mamma genast och hon gav Denise det underbara uppdraget att titta ner i min hals, nurse Denise gjorde detta och såg vita prickar på mina mandlar vilket innebär halsfluss! INTE KUL!!!! Snabb som jag är gick jag in på Google för att kolla upp en läkarmottagning i närheten och det visade sig att jag har en doktor precis runt om hörnan från min lägenhet, SCORE! 
 
Nog med sura miner! Blev precis inbjuden på en fest hos min nya kompis Aaron i hans TOP FLOOR PENTHOUSE!!! Hur fett låter inte det?! Går jag på pencilin blir det givetvis ingen alkohol men jag måste ju åka dit bara för att kunna äga till folk att jag har varit på en fest i ett penthouse, ascoowlt jue!
 
Sur pga halsflus                                                        Glad pga penthousepartaj

Whoop there it is!

Kategori: Allmänt

Som ni kan se i förra inlägget så har jag fått jobb, tjoho!!! Mitt nya yrke är tavelförsäljare. Jag ska knacka dörr och sälja oljemålningar, simpelt! Jag jobbar söndag-torsdag, 14.00-20.00 och varje dag möts vi på kontoret, hoppar in i en bil och kör till en förort i Sydney, blir avsläppta på en gata helt själva så ska vi går fårn dörr till dörr och knackeliknacka och fråga om dom vill köpa tavlor. Lönesystemet är lite förvirrande. Jag tjänar 60 dollar per tavla jag säljer helt enkelt. Sen får jag olika bonusar beroende på hur många tavlor jag säljer och blablabla. En sak som känns rätt bra dock är att säljer jag inga tavlor alls får jag 250 dollar av dom som en slags försäkring. Säljer jag en för 150 dollar ger dom mig mellanskillnaden så jag får minst 250 i veckan vilket räcker till hyra och mat så jag är helnöjd! Fick träffa mina kollegor idag också, 2 från Brasilien, 3 från Frankrike, 1 från Israel, 1 från Kanada och 1 från Italien. Precis som vanligt här i Australien är jag yngst... Alla är äldre än mig här så jag är alltid "bebisen" och så var fallet idag också. Den som är närmast mig i åldern fyller 24 detta året så jag är lammköttet i gruppen!
 
Hade intervjun imorse och ja, den gick ju skitbra obviously! Vi träffades på ett café, han bjöd på en kopp te så att vi och pratade. Han tyckte jag var väldigt framåt, pratglad, rolig, söt och han sa att jag kommer klara jobbet galant!! Han sa till mig på intervjun att dom skulle ha "training! en timme senare (gå igenom dagen, förbereda tavlorna och sådant) och ville att jag skulle komma dit så jag kunde träffa alla!
 
Såhär glad och exalterad blev jag när jag fick jobbet, GO MALLAN!!!!!!!!!!

JAG HAR ETT JOBB!!!!!

Kategori: Allmänt

trött_tjej_93

Kategori: Allmänt

God eftermiddag bloggen! Ligger i sängen och slappar as we speak, inte helt fel. Idag har inte hänt alls mycket.. Somnade vid 04.00 igår, ingen aning om varför, vaknade av Denise klockan 09.00 för hon skulle på intervju sen kunde jag inte somna om. Sprang en runda och ja... Sen har jag suttit (legat) här sen dess! Ikväll blir det massa chilledill med lördagsmys och school of rock! Är så sinnessjukt trött men får. inte. somna.

Need i say more?

Kategori: Allmänt

arbetslöshet

Kategori: Allmänt

30 CV och 10 online jobbansökningar senare är jag fortfarande arbetslös... Jag och Denise åkte om sagt in till Sydney city idag och lämnade ut vår CV idag och det gick bra faktiskt. Fick sammanlagt ut 20 idag så det är inte illa. Lite sunkigt eftersom jag vill att allt ska hända nu! Vill ha jobb nu så jag kan få in lite pengar, dom börjar ta slut!
 
2 timmar senare fortsätter jag skriva inlägget.... Under dessa 2 timmarna har jag skickat ut 10 CV till, FÅTT EN INTERVJU!!!!!!!!!!!! och lite annat. Intervjun är på söndag på ett café och jobbet är jag osäker på vad det är. Jag har skickat ut så många mejl att jag glömt vad jag har skickat till vem men vi får väl se när jag kommer dit!
 

Sydneytäääjm

Kategori: Allmänt

Klockan äe 10.13 här i landet down under! Klockan 10 skulle jag och Denise egentligen åka till Sydney city för jag leta jobg men hon har precis kommit ur duschen... hatar folk som inte håller tiden! Men jaja, det ska bli roligt med lite turistande, lite jobbletande och allmänt mysigt! Nu dör datorn... Hejdå!

Sommar och sooooool

Kategori: Allmänt

 
 
Tittut säger strandbruttan! Satt och filosoferade idag när jag var på le beach, tycker det är sjukt konstigt att ni hemma i Svealand har snö, slask, regn, kyla och grått väder när jag har sol, klarblå himmel, värme och ja... den totala motsatsen från vad ni har helt enkelt!
 
Annars? Jovars! Våra nya roomies för veckan flyttade in igår, lite smådryga killar men dom ska ju bara vara här en vecka så det är lugna puckar. Kom precis hem från stranden och en tjej om heter Elionor var här och hälsade på. Hon hittade oss via Svenskar i Sydney gruppen på Facebook och var väldigt intresserad av att bo med oss, SCORE! Hon var hur trevlig som helst så hon och jag kommer dela rum, nemas problemas. Bilder på lägenheten kommer upp, ska bara låta pojkarna flytta ut så jag kan bädda min egna säng med mina egna lakan och lite sånt mööjsigt. Men i alla fall, mamma om du läser detta! JAG VILL SKYPA MED DIG!! I miss you <3
 

Halsont och strandhäng

Kategori: Allmänt

Goooooood mooooooooooooorgooooon!! Här var det allt en lite mindre god morgon.. Vaknade precis (12.05) och kan knappt prata så ont jag har i min hals! Inte alls kul eftersom vi ska ut och leta jobb idag också, ska man leta jobb måste man kunna prata jue.. Annars är det bra! Tog en skön sovmorgon och vaknade i min egna lägenhet! Kan fortfarande inte riktigt förstå att den är min och ingen annans, här är det jag som bor! ASCOOLT JU!!
 
Anyways, på schemat idag finns inte så mycket. Vi ska leta jobb, hänga på stranden och sen ska vi till Coles och storhandla eftersom vi inte har någon mat alls för tillfället. Vi flyttade in igår och kylskåpet var helt tomt så ja, vi får väl fylla på det antar jag! Ska ta en Zyx och en Ibuprofen nu (thank you mama) och se om jag mår bättre snart!
 

I'm home!

Kategori: Allmänt

 
SUPERBLOGGAREN ÄR TILLBAKA!!!!! Blev ett litet uppehåll eftersom jag inte hade tillgång till internet i sunkelägenheten.... Blev många turer till McDonalds med Denise för att utnyttja deras gratis wifi, gick både bra och dåligt (har ätit Maccas 6 gånger sen jag kom hit... förra tisdagen) men nu är det löst!
 
Dom senaste dagarna har varit händelserika! Vi har letat jobb, vi har letat boende, vi har festat, vi har ätit mängder av chirre och dirre, vi har ätit nudlar till middag 2/3 kväller och vi har kollat film och bara tagit det lugnt. Jobbletandet har inte gått sådär jättebra. Gick runt igår och idag och lämnade in CV men har inte fått napp än men vissa lät intresserade! Boendet gick hur bra som helst, sitter just nu i min allra egna och allra första lägenhet!!! VUXENPOÄNG! Den är väldigt fin, tycker vi i alla fall, och vi va på K-mart och köpte lite talrikar, glas, ljus och lite annat för att göra det hemtrevligt. Det ligger 2 minuter från beachen, inte helt fel och den ligger nära buss, mataffärer och sånt så det är hur lugnt som helst! Ni kommer få bilder när vi har städat, roomisarna har lite förfest med en alldeles för högljud tjej med alldeles för mycket åsikter om allt och alla! Klockan är 22.47 och jag ska bege mig mot MITT kök för att laga lite middag (noodles for the win!) Hörs senare, pösspöss

Dålig uppdatering

Kategori:

Heeeeeeeeej! Förlåtförlåtförlåt för dålig uppdatering! Jag har inget internet i lägenheten, internet på mobilen är slut (har bara 400 mb per månad) så nu sitter jag och Denise på McDonalds och utnyttjar deras gratis wifi till 200%! Jag och Denise bestämde att det är det första vi ska fixa till vår lägenhet, WIFI! Kommer inte ihåg sist jag pratade med min familj eller såg deras ansikte.. Miss you gaijs!

Här är läget hur bra som helst! Denise är äntligen här, min lilla pärla! Hon är hur jetlagged som helst, stackaren somnade 5 inatt och vaknade inte förrän 16.45 idag.. Snacka om att sova bort hela dagen! Inte för att det finns så mycket att göra, Denise tog med sig det svenska vädret så vi har haft kallt (20 grader) regnigt, blåsig och grått sen i fredags.. Men vi gör det bästa av situationen!

I fredags hände inte så mycket. Det ösregnade hela dagen så vi kollade film hela dagen! Roomisarna hittade en platt-tv på gatan som dom kopplar till deras datorer vilket gör att vi kan kolla massamassa filmer på regniga dagar. Lördag va nästan likadan. Jag och Denise åkte till Westfield vilket är ett stort köpcenter och inhandlade ett SIM-kort till Denise efter många om och men, vi köpte kuddar att sova på och andra nödvändigheter. Efter det åkte vi hem för att äta middag på Hungry Jacks med Theo och sedan bar det av hemåt för utgång vilket blev katastrof! Alla var aptaggade och vi tog taxi till Kings Cross men när vi väl kom dit hade Denise glömt sitt pass så vi fick ta taxi tillbaka hem 20 minuter senare...

Idag har inte varit händelserik alls! Denise sov bokstavligt talat hela dagen så jag städade lägenheten och läste min bok. Och nu sitter vi här på McDonalds, har fått mat i magen och ska snart hem och kränga massa gott vi köpte i affären vilket inkluderar allt från chips och dippa till brieost. Imorgon ska vi på möte med en fastighetsmäklare för att börja kolla efter lägenheter vilket ska bli spännande! Nu ska vi bege oss, ni får uppdateringar så fort jag har internet, I promise!

Slänger in en bild på mig och roomien Theo igårkväll!

Dålig uppdatering

Kategori:

Heeeeeeeeej! Förlåtförlåtförlåt för dålig uppdatering! Jag har inget internet i lägenheten, internet på mobilen är slut (har bara 400 mb per månad) så nu sitter jag och Denise på McDonalds och utnyttjar deras gratis wifi till 200%! Jag och Denise bestämde att det är det första vi ska fixa till vår lägenhet, WIFI! Kommer inte ihåg sist jag pratade med min familj eller såg deras ansikte.. Miss you gaijs!

Här är läget hur bra som helst! Denise är äntligen här, min lilla pärla! Hon är hur jetlagged som helst, stackaren somnade 5 inatt och vaknade inte förrän 16.45 idag.. Snacka om att sova bort hela dagen! Inte för att det finns så mycket att göra, Denise tog med sig det svenska vädret så vi har haft kallt (20 grader) regnigt, blåsig och grått sen i fredags.. Men vi gör det bästa av situationen!

I fredags hände inte så mycket. Det ösregnade hela dagen så vi kollade film hela dagen! Roomisarna hittade en platt-tv på gatan som dom kopplar till deras datorer vilket gör att vi kan kolla massamassa filmer på regniga dagar. Lördag va nästan likadan. Jag och Denise åkte till Westfield vilket är ett stort köpcenter och inhandlade ett SIM-kort till Denise efter många om och men, vi köpte kuddar att sova på och andra nödvändigheter. Efter det åkte vi hem för att äta middag på Hungry Jacks med Theo och sedan bar det av hemåt för utgång vilket blev katastrof! Alla var aptaggade och vi tog taxi till Kings Cross men när vi väl kom dit hade Denise glömt sitt pass så vi fick ta taxi tillbaka hem 20 minuter senare...

Idag har inte varit händelserik alls! Denise sov bokstavligt talat hela dagen så jag städade lägenheten och läste min bok. Och nu sitter vi här på McDonalds, har fått mat i magen och ska snart hem och kränga massa gott vi köpte i affären vilket inkluderar allt från chips och dippa till brieost. Imorgon ska vi på möte med en fastighetsmäklare för att börja kolla efter lägenheter vilket ska bli spännande! Nu ska vi bege oss, ni får uppdateringar så fort jag har internet, I promise!

Slänger in en bild på mig och roomien Theo igårkväll!