malinrickle.blogg.se

If you see me in your dreams, make sure you'll never ever scream

Kategori: Allmänt

Happy Halloween! I onsdags var det halloween fest på beach road så det blev en liten utklädnadskväll, alltid lika roligt att klä ut sig! Det var en väldigt bra men samtidigt dålig kväll eftersom det var min sista onsdag någonsin på beach road... Mitt älskade beach road, hur ska jag klara mig utan dig?!

Igår var det torsdag och det innebar ledighet och slappning till 100%! Vi var nere på stranden ett tag och sedan köpte vi massa onyttigheter, gick hem till oss och kollade film hela dagen/kvällen. Idag är det jobb som står på schemat och imorgon är jag LEDIG!!!!! Hur sjukt är inte det? Har inte varit ledig på en lördag på jag minns inte hur länge.. Vad ska Malin göra ikväll undrar ni då? Ja det vet jag inte, jag tar det som det kommer helt enkelt. Nu är det dags för jobb, tjingtjing!



Världens bästa Vera

Kategori: Allmänt

Vera, jag vet att du nog inte läser min blogg lika aktivt som dom andra i familjen men jag ville ändå säga grattis är på bloggen! GRATTIS VERA! Nu är du 9 år gammal, det betyder att du snart fyller 10... Gud vad stor du håller på att bli! Herregud sluta växa unge. Men hur gammal du än är så kommer du alltid vara little baby Vera i mins ögon. Hoppas du hade en jätteroligt födelsedag och fick massa paket. Älskar dig, pusspuss



Trött morgon

Kategori: Allmänt

Hade en väldigt jobbig morgon idag måste jag säga..... Gick upp klockan 06..45, började jobba 8 istället för 9.30 (suck) och när jag kommer till busshållplatsen är bussen 10 minuter sen. Aldrig kul när bussen är sen så jag började få lite smått panik. Hoppar på bussen och åker till tågstationen och där får jag reda på att tågen är inställda för något bygge..... Paniken växte och jag frågade en gubbe vart jag skulle om jag skulle till Edgecliff. Han pekade mig mot rätt håll och jag sprang när jag såg bussen stå där och vänta, hoppade på och andades ut. När bussen börjar köra inser jag att han kör en väldigt konstig väg och jag hamnar inne i stan! INNE I STAN!!! Frågade runt och till slut hamnade jag på rätt buss och kom 5 minuter sen till jobbet........... Jobbig morgon? Svar:Ja.

Ojojoj detta var inte bra

Kategori: Allmänt

Här satt jag och skröt om hur duktig jag blivit på att blogga så gör jag inte det på 5 dagar? Dåligt Malin... Dåligt. Har ju inte hänt sådär jättemycket sen förra inlägget faktiskt. Åkte till canteen, fällde en (massa) tårar över att det skulle stänga, jobbet, myst med mysigt folk, varit ute, hängt på stranden och lite sånt. The usual you know! Hur är allt där hemma då? Börjar det bli höstligt kallt nu? Åker dunjackan fram? Här har det blivit varmare och varmare vilket innebär fler bushfires, påverkar inte oss sådär jättemycket förutom att all rök lägger sig som ett tjockt täcke på himmeln... Inte så jättekul men brandmännen jobbar så hårt dom kan för att tämja bränderna! Ooooooch där slog klockan 08.04 vilket innebar jobb för 4 minuter sen.. Hoppsan..

Sista kvällen på Canteen forever....

Kategori: Allmänt

Hur deppigt är inte det?! Seriöst, sista kvällen på canteen någonsin! Får tårar i ögonen och klump i magen bara jag tänker på det.... Ska i alla fall dit med gänget efter jobbet och bara njuta av dom sista timmarna där. BUHUHUHUUUUUU!!!!! 

Var där igår också, måste ju passa på, med Kristin och hade lika trevligt som man alltid har där! Snackade med massa nytt folk, drack öl och bara hade det allmänt gött. Sitter än en gång på tåget till jobbet nu, orkar verkligen inte jobba då solen steker på 30 grader idag men jag har 2 veckor kvar på jobbet, woopwoop! Nu kommer internatet försvinna eftersom vi kör genom massa tunnlar... Hejhopp! 

Sovmorgon på en lördag

Kategori: Allmänt

Tacka FAN att jag inte började 08.00 imorse och var tvungen att gå upp 06.30... Gick och la mig redan vid 21.30 och kollade film, somnade kanske vid 23.00 men sen vaknade jag runt 2 av att det var någon idiot som stod och skrek i byggnaden bredvid, grannarna hade såklart fest än en gång! Så ja, där låg jag till typ 4 kanske innan jag lyckades somna om... Måste finnas något jag kan göra åt saken, dom klagar när vi har förfest med 5 pers för dom ska jobba dagen efter men det är helt ok att dom har fest med drygt 15 personer när jag ska jobba dagen efter? Själviska jävlar....

Annars då? Sitter på tåget och väntar på att det ska rulla ut från stationen och ta mig till jobbet! Förhoppningsvis blir det en lugn dag på jobbet så jag får gå hem tidigt och dricka öl i solskenet! Canteen ska ju stänga ner efter denna helgen.. Sjukt deppigt! Det är en av barerna i Bondi som jag hängt mycket på, det var där vi firade midsommar, och jag älskar det! En stor matkedja här i Australien som heter woolworths (typ som Ica hemma) har köpt hela byggnaden som canteen har en liten del av och ska riva ner hela för att bygga ett nytt hotel och en woolworths... Bajs på dom alltså, bajs på dom.

Just det ja, glömde ju berätta! Igår efter jobbet mötte jag upp med Noras lillasyster, vi tog vars en kaffe från jobbet och sen så satte vi oss i hyde park och pratade lite. Jag hjälpte henne lite med hur man går till väga för att hitta jobb och boende och lite sånt! Världens gulligaste tjej verkligen! För er läsare som inte vet så är Nora vår gamla Au Pair och hennes lillasyster har nu kommit till Sydney för att köra ett WH visa precis som jag. Nuuuuuu rullar tåget, wooho..?


Sängen, som jag saknar dig just nu....

Två inlägg på en dag!

Kategori: Allmänt

Men vad är detta? Två inlägg på en och samma dag, bra jobbat Malin! Har lunch på jobbet nu och har några minuter kvar så då tänkte jag att jag kunde pipa in och säga hej! Jobbet går bra, har varit rätt stressigt idag men det är bara bra för då går tiden väldigt fort. Känns inte alls som att klockan redan är 1 och att jag bara har 2 timmar kvar sen är det hem till sängen "läääängtar" för att mysa ner mig! Här har ni förresten en bild som Elin tog igår på röken i luften. För alla er som har sett sagan om ringen ser det lite ut som Mordor, spooooooky...



Fire

Kategori: Allmänt

Igår var hela himmeln täckt av tjock rök då det var bushfires runt om i hela NSW. Det var inga i bondi, tacka fan för det, men röken spred sig något otroligt så nyheterna varnade alla att vara inomhus för att inte andas in röken. Sånt händer inte i Sverige inte! Tycker det är rätt läskigt faktiskt då det finns rätt mycket sånt runt in i landet nu under sommaren men jag hoppas inte att det drabbar lilla Bondi, hade varit mindre roligt...

Fredag idag vilket innebar utgång i onsdags, bakishäng hela dagen igår och jobb idag. Är helt slut i hela kroppen alltså... Grannarna hade fest igår så det var inte lätt att somna, somnade vid 2 och gick upp vid 6.30...... Zombie idag men vi får hoppas att dagen går snabbt så jag får åka hem och sova, hehehe. Det ska komma in en ny kille på jobbet idag som jag ska lära upp! Inte riktigt säker på vad det är han ska göra men jag får väl visa honom lite allt möjligt och hoppas på att jag visar honom rätt uppgifter!

Standard morgoninlägg

Kategori: Allmänt

Här kommer det, mitt standard morgoninlägg. Enda tiden på dagen då jag faktiskt har tid att blogga! Eller okej, det var en lögn.. Har ju tid när jag kommer hem från jobbet men då är jag alldeles för trött och lägger mig direkt i sängen och kollar film, haha! 

Halsen skär fortfarande och huvudet gör ont. Ville sjuka mig idag men det kan jag inte eftersom jag måste ha pengar till min resa, jäkla resa... MEN det kommer vara så värt det när det väl är dags! När en gång slog klockan 08,01 och alla vet vad det innebär, jobb... Suck.. Låt denna dag gå snabbt, snälla!

Rivjärn i halsen

Kategori: Allmänt

Ja då har man gått och blivit sjuk igen... Halsen gör ont varje gång jag sväljer, huvudet bultar och näsan bara rinner. Har man tid med det? Nej. Får jag vara ledig från jobbet för att bli frisk? Nej. Det finns ju ingen som kan ersätt mig så jag får väl bita ihop och bara köra helt enkelt. Suger men ja, så är det att ha heltidsjobb I guess.

Förutom det så är allting bra! Solen skiner och himmeln är klarblå vilket för mig ännu mer pepp för att jobba klart så jag kan få vara ledig och njuta av solens strålar. Dom sa att det skulle bli regnigt och jäkligt idag men dom hade så jäkla FEL! Klockan har slagit 08.01 vilket innebär jobb. Wish me luck!

Rekordvärme

Kategori: Allmänt

Måndag, vi möts igen... Ännu en jobb vecka framför mig vilket innebär att jag närmar mig min resa, WOHO! 3 veckor till på jobbet sen är det bara massa sol och bad för min del. Biljetten till Melbourne och David är nu bokad! 6 november drar jag dit för att hänga med honom en vecka och sen blir det Sydney på min födelsedag. Gud, jag fyller ju år väldigt snart.. Ett år äldre och ett år mognare, inte längre tonåring.. Sjukt! 

Hur är det med er då? Hur är Sverige? Har sett på Facebook och instagram att alla har börjat mysa ner sig i tjocka tröjor och mysiga filtar och bara myser. Själv har jag tagit bort alla filtar och tjocka täcken mot tunnare lakan/kläder, mohahahahaaaaaaa. Det var ju rekordvarmt nu både i torsdags och igår. 37 grader varmt, FÖRSTÅR NI HUR VARMT DET ÄR?!?! Bara för att klargöra det, det är väldigt varmt. Sitter på jobbet och skulle börjat för 2 min sen så måste rusa iväg. Ha en bra söndagskväll/måndagsmorgon beroende på när ni läser detta!

Fredag hela veckan!

Kategori: Allmänt

När jag låg på stranden igår och såg alla som låg där och solade och njöt av solen blev jag lite avundsjuk.. Inte på att dom låg på stranden, det gjorde ju jag också, men att dom kan göra det varje dag. I Bondi finns nästan bara backpackers så man blir lite avundsjuk på det livet när man vaknar av alarmet 06.30 varje morgon..

Hur mår ni då? Jag är trött som en jävel! Somnade ändå tidigt men aaaa, är fortfarande trött. Har världens påsar under ögonen vilket jag inte förstår varför jag har, jag lägger ju mig tidigt när jag jobbar och sover gott.. Tips på hur man får bort dom?

Anyhow, sitter på jobbet i skrivande stund och halvsover, haha! Skulle egentligen börja för 10 min den men det är inga kunder så kollegorna sa att jag kunde chilla lite till innan jag börjar jobba. Väder rapport för idag, molnigt, blåsigt, regnigt och kallt. Förstår inte hur det kan gå från 37 grader och klarblå himmel till storm på mindre än 12 timmar! Aja, bara det är soligt varje torsdag så är jag nöjd. Nu ropar dom på mig här borta, hörs senare!

Ps: Hur duktig har jag inte blivit med bloggen?! Ger mig själv en klapp på axeln för det!



Peppad till tuuuuuusen!

Kategori: Allmänt

Ligger här i sängen helt utslagen efter en hård kväll och en avslappnad dag. Igår var det ju onsdag och ni vet ju vad det betyder vid detta laget. Brudarna kom hit vid 8 så hade vi lite 90-tals kväll! Vi spelade endast musik från 90-talet och sjöng med tills vi inte kunde prata, underbart. Sedan gick vi till beach road och vet ni vad jag ser när jag kommer in? BEERPONG! DOM HADE BEERPONG!!!! Förstår ni hur lycklig jag blev?! Har nog aldrig blivit så glad i mitt liv.... Spelade det ett tag och helt plötsligt stängdes musiken av och det var dags att röra på sig så jag och brudarna hoppade in i en taxi och stack till Kings Cross (Kings X som man skriver här i Oz) och dansade in på småtimmarna. Idag var det softilation på högsta nivå! Temperaturen låg på 37 grader och det var inte ett moln så långt ögat kunde nå! Badade en gång vart tjugonde minut och smorde in mig oftare än så, lite färg blev det allt.

Har nu bokat min resa till Melbourne för att träffa David, WOOHOO! 6 november flyger jag dit och får träffa honom för första gången på 10 månader, helt sjukt.. Blir fortfarande lite chockad när jag tänker på hur länge jag har varit borta. Insåg då hur kort tid det är kvar tills jag ska resa och jag är så jäkla peppad!! Jag är så taggad och längtar något otroooooligt och det ska bli så jäkla skoj! Bara jag och min ryggsäck, det enda jag behöver.

Låååååååång helg

Kategori: Allmänt

Okej, detta har varit en lång jävla helg. Jobbade 12 timmar i lördags, 9 timmar i söndags och 2,5 timme igår.... Längtar till torsdag då jag ÄNTLIGEN får sova ut! 4 veckor kvar av jobbet Malin, 4 veckor kvar.

Hur är det med er hemma då? Mår no bra? Har hösten kommit än? Här är det vår och varmt, inga klagomål alls! Eller jo... Lite klagomål eftersom jag inte hinner njuta av solen till 100%. Såg på Facebook att David är på väg till Oz nu, YAAAAAAY!!!!! Det innebär att mamma, Vera och Daniel snart kommer och jag tror inte det kan bli mycket bättre än så! Det innebär även att jag snart åker hem vilket är både roligt och sorgligt. På tal om hem, igår var det 9 månader sen jag åkte hem ifrån.. 9 MÅNADER! Förstår ni hur längesen det var? 9 månader sen jag träffade mamma, David och Vera. 9 månader sen jag sov i min egna säng i mitt egna hus. 9 månader sen jag lämnade lilla landet lagom för detta stora äventyr. Är så himla glad att jag åkte, denna resan kommer verkligen bli ett minne för livet. Klockan är nu 07.53 vilket innebär jobb om 7 minuter, jag är trött som satan så jag har känslan att detta kommer bli en lång jäkla dag... MEN det är bara att bita ihop och köra järnet! 



Tuff helg

Kategori: Allmänt

Sitter på tåget i skrivande stund för ännu en dag i arbetslivet. Jobbade 9.30-21.30 igår, sjukt slitigt måste jag säga. Det var så otroligt mycket folk l under frukost/lunch så jag fick springa runt som en galning och ta beställningar, gå ut med mat och kaffe. Vi skulle ha öppet för middag också för det var massa fyrverkerier i hamnen igår så vi trodde att massa skulle vilja äta och kolla men så var ju inte fallet... Det var rätt dött under middagen. De enda som handlade var folk som skulle ut med båtar och ville ha lite kaffe typ. Så då fick jag springa runt mellan flybridge, new beach (det andra kaféet 100 m bort) och grillstationen vi ställt upp på gatan.

Så ja, nu är jag än en gång på väg för att jobba.. Börjar 9 och slutar allt mellan 17-20 så vi får väl hoppas på det bästa! 1 månad kvar Malin... 1 månad kvar..

Chefen bjuder

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen och ska snart dra mig upp för att jobba. Det är någon Navy-grej igång i hamnen så massa båtar från hela världen ska hit och hänga i 1 vecka! Kul ju, men inte om man jobbar på ett café i hamnen...... Ska börja jobba 9.45 och slutar allt mellan 17-22 ikväll så ja, wish me luck!

Igår var det lugnt på jobbet. Fick hänga med chefen på massa ärenden för att handla grejer till flybridge (cafeet i hamnen) för dom hade sålt slut på ALLT där idag. Som tack fick jag 40 dollar extra i lön, WOOOHOOO) sen drog chefen fram öl och en flaska vodka för att fira med mig och Elin. Vad vi firade var oklart, kanske att det var fredag?, men hur som haver så var det väldigt trevligt. Åkte hem vi 21.30 och somnade runt 22 så jag är pigg och alert idag. Dags att kliva upp, puss!



Ajajaj

Kategori: Allmänt

Sitter och ska börja jobba men ville bra pipa in och säga god morgon. Sitter på jobbet med världens smärta i ryggen.. Kan knappt stå och gå utan att det gör ont. Somnade i soffan igår när vi kollade film så måste sovit konstigt. Har tagit en värktablett så vi får hoppas att den funkar, om inte får jag be chefen att släppa mig tidigare så jag kan åka hem och lägga en värmekudde på ryggen. Mamma, har du några andra tips....?

Inte bara en syster

Kategori: Allmänt

Har suttit här i 1 dag nu och försökt lista ut vad jag ska skriva i detta inlägg men jag kommer inte på det. Min älskade, finaste, bästa och underbaraste syster fyllde år igår och såklart förtjänar hon ett blogginlägg men jag kom inte på vad jag skulle skriva. Anledningen till det är för att ord kan inte beskriva hur mycket hon betyder för mig. Hon är inte bara min syster, hon är min bästa vän. Hon är min andra halva och jag vet inte vad jag hade gjort om hon inte fanns i mitt liv. Det jobbigaste med att vara på andra sidan jorden är att vara ifrån henne. Vi har suttit ihop sen födsel, gått i samma skola, har haft samma lärare och jag har alltid sett upp till henne men nu.. Nu när båda tagit studenten har båda valt att upptäcka världen på vårt egna sätt och det är ju underbart, hon ska ju få göra det hon vill, men jag hatar att vara ifrån henne. Jag saknar henne så det gör ont varje dag. Varje dag händer något som jag bara vill berätta för henne men hon finns ju inte här så det går inte... Så Johanna. Här kommer det födelsedagsinlägg som du förtjänar. Grattis på DIN dag. Du är min andra halva, min bästa vän och min älskade syster. Jag vet inte va jag skulle gjort utan dig och jag älskar dig mer än vad ord kan beskriva. Detta är den tredje födelsedagen som vi inte har med varandra men så blir det när man växer upp men vare sig jag är där eller inte Å hoppas jag du vet om att jag tänker på dig varje dag. Grattis på födelsedagen Johanna, twentyooooooone! Det kommer alltid vara du och jag.

Sommar i oktober

Kategori: Allmänt

Känns väldigt konstigt att gå runt i shorts, linne och flipp floppar i oktober men heeey, inga klagomål här inte! Idag är första dagen på väldigt länge som solen inte står högt på en klarblå himmel och det är även första gången på väldigt länge som jag inte har ångest över att åka till jobbet. Som vilken annan svensk som helst är jag ju besatt av solen. Så fort solen skiner måste man ut och lägga sig på stranden och ta in allt solljus man kan men det blir ju lite svårt när man jobbar så mycket som jag gör. Vi får tänka positivt, ju mer jag jobbar nu desto mer kan jag slappa mina sista månader i Oz!

Läget hemma i Sverige då? Första oktober idag vilket innebär att världens bästa syster fyller år imorgon, WOOOHOOO! Kom på att jag och Johanna har inte varit med varandra på våra födelsedagar på 3 år nu, hur sjukt är inte det?! Antar att det blir så när man har tagit studenten... Man ger sig av för att upptäcka världen på sitt sätt och uppleva alla underbara saker som finns här i världen. Men vart vi än befinner oss i världen så vet vi om att vi har varandra! Oj, nu slog klockan 8.. Dags för jobb!