malinrickle.blogg.se

Fy skäms Malin.. Fy skäms

Kategori: Allmänt

Bildbevis på att jag lever...
 
Skrev i mitt förra inlägg att jag skulle bli bättre på att blogga... Har jag blivit det? Nej. Ber så hemskt mycket om ursäkt men jag har verkligen inte tid, har numera noll socialliv what so ever. Varannan vecka är jag ledig torsdag och lördag och varannan vecka är jag bara ledig torsdag, därav inget socialt liv! Så ja, vad har Malin gjort den enase veckan? Hon har ju jobbat såklart! Var dock ledig lördag OCH söndag denna helgen vilket va skönt, sista helgen på länge som jag kommer vara det... Jobbet går dock väldigt bra! Min chef tycker jag är jätteduktig (vilket jag håller med om, jag är AWESOME!) och det är ju alltid kul att höra! Håller på att utbilda mig till barista vilket är lite svårt då kaffe inte är det lättaste i världen, särskilt inte här då alla är så djävulskt petiga med sitt kaffe..
 
Vad har jag gjort när jag inte jobbat under veckan undrar ni kanske då? Jo jag har hängt med Taylor, varit på BBQ hos min kompis i solskenet, druckit öl, festat och druckit lite mer öl *hehehehehe*. Imorgon är jag ledig, HALLELUJAH!, och ikväll är det onsdag vilket alla vet vad det innebär! Maia kommer hit om drygt 2 timmar så då korkas vinet upp och hälls ner i strupen. Och btw, om familjen ser detta.. Jag är inloggad på Skype och vill gärna prata med er och säga hej för det var ett tag sen!
 
 

ja jag lever!

Kategori: Allmänt

Förlåååååååt för den uteblivna uppdateringen i veckan.. Har helt enkelt inte haft tid! Så ja, jag kan sammanfatta veckan som har gått lite snabbt för er här!
Måndag: Denna dag hade jag min trial och det gick SKITBRA!!! (enligt mig).. Min chef tyckte i alla fall att jag var jätteduktig vilket alltid är kul. Jag kommer jobba 35-40 timmar i veckan vilket är asgött, cashen kommer rulla in! På kvällen var vi väldigt uttråkade så vi traskade ner till Canteen för att dricka EN öl men ja.. Det slutade med att vi drack 3 kannor, men vi hade kul i alla fal! Det var väldigt trevligt att bara sitta med brudarna och snacka om allt mellan himmel och 
Tisdag: Då åkte jag till Elin och det andra kaféet som min chef äger och lärde mig göra kaffe. Han tyckte jag va så duktig på min trial att han vill att jag ska lära mig det redan, tjoho! Betyder ju att jag måste gjort något rätt. Jag fick som sagt jobb på ett café inne i stan där jag ska jobba måndag-onsdag samt fredagar och sedan söndagar hos Elin på det andra stället, riktigt roligt! Senare på kvällen åkte jag hem till min kompis Taylor och bara softade där.
Onsdag: I onsdags var det jobb som gällde hela dagen, 8-14. Sån jäääkla hets det var, fick min lunchrast på 10 min men fick inte ens hela för att det var så mycket att göra.. Helt sjukt! Sprang i alla fall runt som en idiot i detta kaos medan jag har 3 olika saker jag ska göra samtidigt men jag tycker åtminstone att jag gjorde ett bra jobb! Ja ni kan ju redan nu lista ut vad jag gjorde under kvällen, UTGÅNG! Onsdagar i Bondi är ju som fredagar hemma och jag hade svinkul! Gick ut med alla brudarna och dansade in på småtimmarna!
Torsdag: Idag var jag som sagt ledig, tack gode gud för det, så det var chill som stod på schemat. Vi låg i soffan och kollade film hela dagen och nu ligger jag i sängen och ska sova då jag ska jobba imorgon också. Känns skönt att jag har ett jobb nu, börjar även fundera på om jag ska stanna kvar ett år till eller om jag ska stanna hemma.. Alla dessa vuxna beslut. 

Söndagen bjuder på ensamhet

Kategori: Allmänt

God morgon på er i Sverige och god eftermiddag på er i Australien (om jag nu har några läsare i detta landet....). Hur mår ni idag? Jag mår fina fisken! Ligger i soffan och kollar film, kom på att jag måste blogga, orkade inte röra mig till rummet för att hämta datorn men då kom jag på en underbar idé... Jag kan ju blogga på mobilen! Man kan inget annat än att älska dagens teknologi!!

Hur mår ni idag? Jag mår fina fisken! Sofia och Julia är iväg med Scotty och några andra och paddlar kajak men det fanns inte tillräckligt många så jag kunde inte följa med... Men det gör inte mig något! Ska ha min trial imorgon så jag är nöjd med att bara ligga på soffan idag! Igår kväll drack vi lite vin, käkade ost och gick sedan ner till Canteen och drack lite öl men vi gick hem redan vid 11.30 och somnade gott.

Idag ska jag som sagt bara ligga på soffan och softilera och imorgon blir det trial, wish me luck!

Don't worry, be happy

Kategori: Allmänt

Detta måste jag börja tänka på mer. Jag måste sluta oroa mig så mycket om allt, oroar mig alldeles för mycket. Måste bara njuta av tiden jag har kvar här för allt kommer lösa sig, det gör det alltid!

Just det ja, JAG FICK EN TRIAL IGÅR!!!! Gick och lämnade in mitt cv på ett café, 1 timme senare ringer han mig om ett provjobb. Lycklig tjej!!!! Förhoppningsvis får jag det så jag inte behöver åka hem för det vill jag inte... Är inte redo för att åka hem, har mycket kvar att uppleva!

Idag är en lugn dag, Sofia ska passa en liten svensk pojke på 2,5 år så ska ner till dom i parken och äta lite glass. Påminner mig om min lilla älsklings Sofia och min favvo Vera, gångerna man köpt glass med dom en varm sommardag.... Så mamma och pappa, hälsa småttingarna att jag saknar dom! Och alla andra såklart!

jobbsökande

Kategori: Allmänt

 
 
Goder morgon alla mina läsare! Klockan är 10.27 lokal tid och jag ligger fortfarande i sängen. Vill inte gå upp för går jag upp måste jag ut och söka jobb vilket jag inte vill... Hatar att söka jobb! Tycker det är så jobbigt, man känner verkligen hur personen iaktar en (vilket dom i för sig ska göra....) vilket är jobbigt! Men om jag vill stanna i Australien måste jag ha ett jobb så det är bara att bita ihop och söka. 
 
Hur är det med er idag? Jag mår prima, lite trött och ont i magen (aldrig kul) men förutom det är det bra. Värmen har äntligen kommit tillbaka till Sydney vilket är SKÖÖÖÖÖÖNT så ska upp alldeles strax, söka jobb och sedan sätta mig i Hyde Park med musik i öronen och bara njuta av det ljuva livet!

innelåst....

Kategori: Allmänt

 
Utelåst har jag varit flera gånger men aldrig innelåst! Hur blir man innelåst kanske ni frågar er just nu.. JO det blir man när sina älskade roomies har lagt sin nyckel på ett så himla bra ställe så att dom glömt vart det stället är. Alltså sitter jag här, helt själv i min lilla lägenhet utan nyckel. Detta nínnebär då att jag inte kommer kunna lämna lägenheten idag vilket är lite trist då jag hade planerat att då ut och gå en prommis och hälsa på Julia på hennes rast.... Att sitta hemma helt själv hela dagen hjälper inte mitt humör sådär jättemycket hellet. VAD SKA JAG TA MIG TILL?!

vacation depression

Kategori: Allmänt

God morgon bloggen, long time no see innan igår! Som jag skrev i tidigare inlägg så gick familjen före bloggen under Thailandresan. Det måste mina kära läsare ha lite förståelse för! Men nu är jag tillbaka så nu blir det mer uppdateringar här! Lovar att skriva ett lite mer detaljerat Thailandinlägg snart, orkar inte just nu...
 
Hur är det med er då? Här är det lite deppigt.... Känner mig så konstig både psykiskt och fysiskt. Fysiskt är ju pga jetlag, även om det bara var 3 timmars skillnad så känner jag det vilket är störigt. Är trött men ändå inte, är hungrig men ändå inte så allt är lite bakvänt. Psykiskt konstigt mår jag för det känns som att jag har ett tomrum i kroppen, fattar ni? Minns att Johanna snackade om det när vi hade varit i London 2011 att hon hade sett fram emot den resan så otroligt mycket så efteråt kändes allt så fel och hon hade hemlängtan. EXAKT så känner jag just nu! Jag har lixom inget jobb och knappt några pengar så just nu i denna stund känns allt så himla hopplöst! Förhoppningsvis försvinner denna känslan för jag vill ju njuta av de sista månaderna jag har här. Åker hem om 5 månader, vilket är mycket men ändå inte eftersom jag redan varit borta mer än 6! Vill ju njuta av den här tiden så ska försöka rycka upp mig och söka lite jobb här i Sydney. Går inte det åker jag upp till Cairns. Går inte det ja, då blir det väl Sverige för min del!
 
Nog med det. Idag händer inget speciellt. Hade tänkt ge mig ut på en promenix snart, värmen har börjat komma tillbaka till Sydney, SKÖNT, och efter det vet jag inte... Har redan varit så duktig och lagt alla mina kläder från Thailand i tvätten, klapp på axeln till mig! Enda problemet jag har dock är att jag inte hittar nyckeln till lägenheten. Lämnade kvar den när jag åkte till Thailand, en ny tjej flyttade in men  flyttade ut igen efter en vecka, och nu vet jag inte vart den är....... Får försöka hitta den så jag kan lämna lägenheten idag!

back to reality

Kategori: Allmänt

Yes folket, jag är nu tillbaka i Australien och det känns väldigt konstigt. Att vara med familjen känns som att vara hemma, att sedan åka själv åt ett håll medan man ser hur dom åker tillsammans åt ett annat. Det blev väldigt många tårar från min del när vi sa hej då men nästa gång vi ses är det dags för mig att åka hem! Blir kanske tidigarfe än jag trott men vi får se.
 
Har ju levt i en liten bubbla där allt har varit perfekt dom senaste 10 dagarna. Jag har varit med min familj, bott i ett underbar hus i paradiset och haft fint väder. Har nog aldrig varit på en så avslappnande resa som denna! Fick massage varannan dag, sol, bad, läste min bok och den enda ansträngningen jag gjorde var när vi spelade volleyboll på stranden. Var sedan i Bangkok där vi turistade och shoppade och ja, det var helt fantastisk mysigt!
 
Har som sagt levt i en bubbla och nu när jag är tillbaka i verkligheten är allt väldigt läskigt. Har inget jobb, pengarna börjar ta slut och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Har inte fått farmjobb än, folk säger att det kan vara svårt att hitta jobb då det antagligen är lågsäsong överallt och ja, jag får panik. Vad ska jag göra? Just nu vill jag bara åka tillbaka till Thailand, tillbaka till min familj och tillbaka till då allt var perfekt.

Att hänga med familjen går före bloggen

Kategori: Allmänt

Jag vet, jag vet, jag vet att jag inte bloggar på typ... 3 dagar MEN jag har faktiskt en bra anledning. JAG ÄR MED MIN FAMILJ! Min fina, underbara, älskade och vackra familj är jag med nu och har nog aldrig upplevt sån lycka som när jag träffade dom! Ställde klockan på 07.30 på hotellet, fick drygt 2 timmars sömn och sen packade jag ihop mina grejer och blev körd till flygplatsen. Tog mig till stället de vi sa att vi skulle mötas och väntade.. Och väntade.. Och väntade. Tiden gick SÅ långsamt och det kändes som jag stod där i en evighet. Där jag stod fanns det kameror som visade utgångarna från bagageclaim så jag stod och stirrade intensivt på dom för att få se min familj. Efter mycket väntande såg jag dom på skärmen och redan då fick jag tårar i ögonen. Fick fjärilar i magen och började gå emot dom. Såg tillslut Daniels och pappas huvud stå upp över alla andra och då började tårarna rinna. Kärlek till familjen <3

Nu är vi då i huset och det är alldeles underbart! Vi har badat, spelat volleyboll på stranden, fått massage, paddlat kanot, gjort standup paddle och ätit som hästar. Bloggen kommer såklart hamna lite åt sidan men när jag är tillbaka i OZ ska ni få en megauppdatering, i promise!

Thailando!

Kategori: Allmänt

 Sitter här i min hotellsäng i ett 28gradigt Thailand, FINALLY! Efter 9,5 timme på flyget, 45 minuter i kön till passkontroll och sen gå runt halva flygplatsen för att hitta duden med min namnskylt är jag äntligen här. Men allt gick ändå bra, sov förvånansvärt mycket på flyget vilket var bra för jag kommer nog inte kunna somna nu.. Ska tillbaka till flygplatsen om ynka 5 timmar för att hämta familjen. Det ska bli så sjukt att träffa dom! Har inte sett dom på 6 månader nästan exakt nu så har lixom vant mig vid att inte ha dom här och nu så ska dom vara här med mig, vi ska vara här tillsammans! Åååh, min fina familj! Snart ses vi!!! Önskar bara att Mamma, David och Vera också hade varit med för dom saknar jag ju också! Och Celia såklart! Och Ruby träffar jag snart, ska vara i Brisbane i 1 vecka under min östkustresa så då planerar jag att vara med henne all day and all night! 
 
Ska försöka sova lite nu, eller ja... Åtminstone lägga mig och kolla film på datorn. Sov så gott nu där hemma och god morgon i som läser från Australien!
 
PS: Mitt hår har ju blivit jättelångt, I like it! DS

dagen innan!

Kategori: Allmänt

Dagen innan resan och ojojOJ vad jag har mycket att göra denna dag. Jag ska tvätta alla mina smutsiga kläder, ja det är en del, eftersom jag måste få ner det i resväskan, jag måste skriva ut alla viktiga papper så jag inte tappar bort mig när jag är på flygplatsen, jag måste packa allt det sista och se till så jag får med mig rätt saker och lämnar rätt saker och jag ska ut och käka lunch med Daniel innan jag drar. Oooh denna dag är hektiskt, hur ska jag hinna med allt? Okej, stressdagen börjar nu.

we are going on an adventure!

Kategori: Allmänt

Idag var vi på lite äventyr, därav brist på uppdatering, Vi blev upphämtade klockan 8 imorse och körde till Northern Beaches som ligger 1,5 timme utanför Sydney. Det var hur fint som helst! Vi åkte till olika stränder, utkiksplatser och bara gick runt och njöt av naturen. Har ju inte varit utanför lägenheten alls på drygt 1 vecka på grund av regn. Men som sagt, hur roligt och mysigt som helst hade vi och mycket bilder blev det också! Alltid roligt att upptäcka delar av Sydney man aldrig sett innan, särskilt nu innan jag åker!
 
 

I won't give up

Kategori: Allmänt

 
Sitter i sängen, lyssnar på musik i dom nya hörlurarna och bara softilerar. Kollar runt på lite olika farmer, har fått napp på en så vi håller tummarna och ser om jag får den platsen.
 
Förlåt för en dålig uppdatering, igen..... Igår låg jag i sängen hela dagen och rörde mig inte en enda gång! Mådde så dåligt! Det var en spontanutgång med Elin lördagkväll som knäckte mig men ojojOJ vad roligt vi hade, spontanutgångar blir alltid dom bästa. Så ja, igår rörde jag mig inte en enda centimeter och sedan på kvällen åkte jag till Golden Sheaf med ett gäng för att ta några hej då öl men jag höll mig till vatten. Kom hem redan vid nio och la mig i soffan, kollade film och åt min fina brieost som jag köpte på vägen hem.
 
Idag har solen äntligen tittat fram! Kommer inte ihåg sist jag såg solen, har helt glömt hur fin och varm den är. Me love the sun! Promenerade upp till junction med Sofia, köpte lite nödvändigheter och efter det kom jag hem och ja, nu sitter jag här helt enkelt! Ikväll blir det en lugn kväll med film och popcorn. 3 DAGAR KVAR!