malinrickle.blogg.se

Titta film dag idag

Kategori: Allmänt

Idag är en sådan dag då man stannar inne och kollar film. Inget fel med sådana dagar! Regnet öser ner ute men det är ändå tillräckligt varmt för att gå runt i shorts och linne vilket är härligt. Så ja, idag ligger jag i sängen och kollar film. Just nu är det Djävulen Som Bär Prada som visas på datorn, älskar den filmen! 

Igårkväll tog jag det väldigt lugnt, min axel gjorde så jäkla ont! Kunde knappt röra den igår men idag är den lite bättre. Fick en massage idag och ska få en till sen så det blir förhoppningsvis bättre. Ikväll blir det utgång för någon på hostlet fyller år, ska bli kul! Har tagit det lugnt ku några dagar så är aspepp, får hoppas att axeln samarbetar...

Sunsets and bonfires

Kategori: Allmänt

God morgon världen! Eller ja.. Klockan är 11.56 här och jag vaknade nästan precis, hehe. Mådde lite sådär när jag vaknade imorse faktiskt.. Vaknade och hade så jäkla ont i min axel! Tror jag sov konstigt så får hitta någon som kan massera lite och hjälpa mig. Hade även lite ont i huvudet och kände mig lite snurrig, tror jag måste börja ta mina järntabletter igen. Lever man på 10-15 dollar per dag är det svårt att ha råd med kött/fisk och sånt. Blir oftast nudlar man äter till middag! Meeen det löser sig säkerligen, det gör det alltid!

Hur mår min läsare idag då? Igår var en alldeles underbar dag här i Noosa. Fy vad jag älskar detta stället asså! Alla är så himla avslappnade, chilla, laid back.. Riktiga livsnjutare helt enkelt! Så blir det ju när man bor på hostel, alla är ju här för samma sak! Alla är här för att resa, upptäcka världen och lära känna nya människor. Har träffat en riktig skön grupp med människor här som jag hänger en del med vilket är askul! Eller ja, på hostlet är det lite "alla hänger med alla" men jag har lixom en grupp människor som jag hänger lite mer med if that makes sence. I alla fall, igår solade jag vid poolen i ungefär 2 timmar sen hoppade vi in i bussen och åkte ner till Sunshine Beach. Stränderna här i Australien, så otroligt fina! Dom sträcker sig jättelångt, sanden är alldeles vit och havet är sådär blått så man vill bara springa i så fort man ser det. Softade där ett tag sen åkte vi tillbaka till hostlet, jag Svea och Monni köpte lite mat som vi satt och smaskade på och snackade om allt mellan himmel och jord. Runt 17.30 åkte vi till Noosa Heads Lookout och kollade på solnedgången och det var något av det finaste jag sett! Himmeln var klarblå och solen gick ner, man såg hur himlen bytte färg och ae det var så himla fint!  Efter det åkte vi tillbaka till hostlet och duschade, käkade middag, drack vin och sen gick i princip alla från hostlet ner till stranden för en stor bonfire. Riktigt mysigt faktiskt! Alla sitter där från olika ställen i världen, alla med sin egna historia och bara hänger! Spelar ingen roll om var var cool, mobbad, rik eller fattig utan ALLA satt där med varandra och delade med sig av sina historier och sina livsupplevelser! Fick hemåt vid 3 och somnade gött i sängen efteråt.

Sunshine Beach

Solnedgången! Fint ellerhur??

Bonfire Hearts

Livet leker, solen steker

Kategori: Allmänt

Igår var en bra dag! Igår kväll var en bra kväll! Idag har varit en bra dag hittills! Igår vaknade jag tidigt på morgonen sen gick jag ut och ja, minglade. Träffade en massa härliga människor och ett störtskönt tjejgäng som jag börjar hänga med. Gick bara runt igår och pratade med folk, kollade runt i noosa och ja, softade. Igår var det Camillas (en av tjejerna) sista kväll innan hon skulle åka hem så vi hade en megakväll och jag hade jättekul! Lärde känna massa människor så nu har jag massa kompisar, woohoo! 

Vaknade imorse och mådde lite si och så. Kollade på en film, käkade frulle i sängen och öppnade sedan dörren och såg att solen stod högt på himmeln så jag slängde på mig bikinin och la mig vid poolen. Låg där i drygt 2,5 timme och nu ligger jag i sängen, har redan haft sunstroke en gång och är inte sugen på en till.

Ska snart iväg och handla mat för ikväll, ska laga middag med Monni och Svea ikväll så vi får se vad det blir. Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt så får vi se vad morgondagen bjuder på!

Livet är inte så jobbigt just nu

Dj mallan dropped a few beats

Ensam bland 100 människor

Kategori: Allmänt

Sjukt hur ensam man kan känna sig även om det finns folk överallt... Kom fram till hostlet igår, astaggad på att träffa nya människor, och när jag öppnar dörren till mitt rum möts jag av 7 britter som bott i detta rummet minst 1 vecka så alla dom hade ju blivit buddies. Så kommer jag, asglad och icke britt, och dom totaldissar mig. Försökte va trevlig och prata med dom men allt jag fick tillbaks va korta svar, blickar och nickar. Inte så kul...

Men jag bestämde mig för att vända på det och träffa nya människor! Jag duschade, bytte om och gick till baren som finns här på hostlet. Det är en bar för alla som vill komma men vi som bor här får gratis inträde och billigare dricka. Jag gick och köpte en öl sen började jag prata med folk och ja, det blev en kalas kväll! Träffade lite olika människor från olika länder men ännu ingen svensk, skönt ändå! 

Vädret idag bjuder så sol blandat med moln/vind. På tal om vädret, fuktigheten som ligger i luften här... Det går inte ens att beskriva! Man blir svettig och varm av att gå från mitt rum till köket vilket är 20 meter. Det är helt absurt! Nu ska jag försöka lära känna lite nya människor så jag har någon att va med! Pusspuss

Next stop, Noosa!

Kategori: Allmänt

Aaaaand I'm of! Sitter än en gång på en buss men denna resan blir lite kortare, tacka fan för det. Om 3 timmar är jag framme i Noosa, woho så jäkla pepp! Ska bli kul att bo på hostel och lära känna nya människor!! Hoppas dom tycker om mig.. Det kommer som säkert göra! Hoppas jag.. Äsch det löser sig!

Spenderade ännu en dag med att vandra runt i Brisbane. Va tvungen att checka ut klockan 11, lämnade väskorna på hotellet och gick runt lite. Gick längs en shoppinggata som jag hittade igår och kollade i massa affärer innan jag gick tillbaka och hämtade väskorna! Nu rullar bussen, vi hörs i Noosa! 



Tidig Morgon

Kategori: Allmänt

God morgon Australien! Gick upp med Ruby 06.50 för att gå med henne till skolan. Eller ja, hon gick upp 06.50 för att göra sig i ordning medan jag låg kvar i sängen till 07.20.. Jag gick med henne till tåget, köpte frukost åt henne och kramade om henne innan och rusade iväg. Jag var faktiskt jäkligt pigg när jag hade lämnat av henne, somnade redan 22.00 så jag gick runt lite bland morgonkaoset i stan och köpte med mig frukost från starbucks. Det blev en islatte och bagel med philly, MUMS! 

Ligger i sängen och kollar tecknat, alltid mysigt att göra det på morgonen, och försöker lista ut vad jag ska göra idag.. Måste gå till bussen runt 1 för att åka till Noosa, SÅ PEPP (!!!!!), och klockan är nu 9. Funderar på att klä på mig och gå runt lite i stan igen.. Eller så ligger jag och kollar film i sängen och tar det lugnt? Gud, alla dessa beslut.. Livet är jobbigt som backpacker.

Frulle i sängen, inte en dålig start på min måndag! 

I'm in love with Max Brenner

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen med Ruby sovandes bredvid mig, jäklar vad den ungen är lång! Sist jag såg henne var hon lika gammal som Vera men nu.. Nu är hon en 13 flicka som nästan är lika lång som mig och jag är för fan 20! Så himla kul att få träffa henne igen, det var ALLDELES för längesen sen sist. Mötte upp henne i Sherwood och sen tog vi bussen tillbaka till hotellet så hon kunde lämna av sina saker. Efter det traskade vi ner till en jättegod italiensk restaurang och käkade pizza med vitlöksbröd till middag, så jäkla gott! Efter middagen gick vi längs kanalen när jag helt plötsligt såg ett stort sällskap människor som badade i en pool och frågade ruby vad det var. Då berättade hon att det var en konstgjord strand, haha! Dom har alltså en konstgjord strand med sand och sen en pool för att få en "beachfeeling"! Vi traskade runt där ett tag, plaskade lite i vattnet innan vi gick vidare till min kärlek Max Brenner. Max Brenner är då ett café och inte vilket café som helst... ETT CHOKLADCAFE!!! JAAAAAAAAA!! Det är ett café som endast serverar saker med choklad, eeeeh can I get a hallelujah?! Det är så gott och smaskigt och bara mums. Vi beställde en choklad fondue för 2 vilket innebär jordgubbar, bananer, marshmellows och bananbröd som man antingen doppar i mjölk- eller mörk choklad. Om det inte vattnas i munnen på er när ni läser det blir jag besviken. Vi tryckte i oss den, torkade rent våra chokladiga munnar och gick sen tillbaka till hotellet och ja, nu ligger jag här! Ska också sova nu, ska bli så skönt att sova i en riktig säng! 

Chocken som uppstår när man hittat en strand mitt inne i stan!

Fondue dags, muuuuuums

Lixom.... Seriöst....

Brisbane baby

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN FRAMME! 18 timmar senare slängde jag ner min väska på ena sängen och slängde mig själv in i duschen. Resan var faktiskt inte så jobbig som jag trodde den skulle vara, men ändå fett skönt att vara framme! Bussen gick vid 18.45 och jag lyssnade på musik, pratade med två fulla irländare och sen runt 21 somnade jag till och vaknade inte förrän vi hade rast 22.30. Ni skulle sett rastplatsen... Det enda man såg var sand och grus. Det var bokstavligt talat mitt ute i ingenstans! Jag tänkte ta bild men det va jättemörkt och mobilen dog och då kom jag på världens bästa idé! Jag gick in till toaletten, drog ut kontakten till handtorken och satte i min laddare. Hur smart var inte det?! Anyways, vi hade rast till 23.15 och den rullade vi vidare mot Brisbane. Alla somnade så fort vi hoppade på bussen men jag kunde inte sluta titta på stjärnorna... Det var så himla vackert! Det var inte ett moln på himmeln, inga avgaser som blockerade dom utan allt man såg var en himmel med miljontals stjärnor. Påminde mig lite om stjärnhimlen i Tanzania, den va också riktigt klar! Satt och kollade på stjärnorna en stund och sen somnade jag också, vaknade lite då och då och sen helt plötsligt hade vi nästa paus 6.30! Käkade lite frulle och gick runt för att sträcka benen sen somnade jag på bussen igen och sov till och från tills det var dags att kliva av. Föredrar faktiskt att åka buss om jag får välja mellan det och flyg. Ja flyg går snabbare men när man tar buss får man se mer! Kanske inte när man åker under natten men jag kan inte sova på flygplan men har inga problem alls med att sova på bussar!

Sitter i sängen nyduschad nu, ska klä på mig och sen kolla runt lite i stan! Kanske ta en liten powernap i en riktig säng?! Ooooh det lät lockande...

BRISBANE!!

Sitting, thinking and waiting

Kategori: Allmänt

Ja, vad har jag gjort idag? Jag har suttit och väntat för det mesta. Suttit på gumpen på flygplatsen och väntat på min buss helt enkelt. Tänkte att det fanns säkert mer att göra där än på busshållplatsen så jag satt där och kollade film, läste min bok, åt chips och lyssnade på musik. Runt 4 började jag röra mig mot bussen för att hitta rätt och sådant och nu sitter jag på ett café och väntar lite till. Vill egentligen gå ut och gå och stå upp eftersom jag ska sitta ner nu i 16 timmar men jag har ju min stora väska som jag måste bära på vilket inte är så kul..... Måste även köpa credit till min telefon så att jag kan använda den under färden, så det ska jag gå och göra nu! Vi hörs on the road! 

Mitt lilla camp på flygplatsen

I'm like a bird

Kategori: Allmänt

Känner mig faktiskt lite som en fågel.. Jag räknade ut att under 2013 har jag suttit på drygt 15 flygplan, 15 STYCKEN!! Det är drygt 1,5 flygplan i månaden.. Så ja, känner mig lite som en fågel som flyger runt överallt!

Då sitter jag här än en gång, på flygplatsen och väntar... Vad väntar du på Malin? Jo, jag väntar på att McDonalds ska sluta servera frukost så jag kan få äta hamburgare! Åt en bagel på flygplatsen i NZ men började må jätteilla efteråt så behöver någon mer mat och då såg jag donken så då får det bli det! Det har varit en lång dag redan och klockan är bara 10.38! Vaknade redan 03.15 (01.15 Sydney tid) för att åka till flygplatsen så jag är rätt så schleten. Försökte sova på planet men jag satt mitt bland en massa kineser och dom skrek till varandra och höll på och åååååååh ville bara slå dom! Det positiva va dock att det fanns en plats ledig på hela planet och det var den bredvid mig (WINNING!!!!) så jag bredde ut mig lite extra och låg och lyssnade på musik. Sitter som sagt och väntar, min buss går inte förrän 18.45 så jag ska försöka hitta på något att göra.... Hitta ett uttag till min telefon är en av dom sakerna!

Min vecka i NZ har varit helt fantastisk! Kändes sjukt att vara tillbaka där, har ju inte varit där på 9 år och nu var jag dessutom där själv men fyfan vad mysigt det var! G and A skämde bort mig med massa mat och ompysslande och dom var bara så himla gulliga mot mig! Älskar dom två! När jag är lika gammal som dom vill jag också vara som dom är, nyförälskade även efter 45 års äktenskap! 

Soooooool!!

Kategori: Allmänt

Solen har ÄNTLIGEN kommit tillbaka, Gud vad jag saknat den.. Var ju först i Melbourne i 1 vecka och där regnade det, det var blåsigt och molnigt. Min helg tillbaka i bondi var likadan. Eftermiddagen när jag kom var solig och fin men sen öppnade sig himmeln och slutade inte förrän dagen jag skulle åka, då var det molnigt och äckligt. Här har det varit molnigt men ändå varmt.. Solen har varit framme men bara en eller två timmar och sen har det blivit molnigt men idag.. IDAG VAR DEN HÄR HELA DAGEN!! Sprang ut och la mig i solstolen så fort jag vaknade, that's how the swedes do it! 

Dagen idag dårå! Sov ut till klockan 11.45 (9.45 i Sydney tid som jag går på i mitt försvar) och sen la jag mig i solstolen, läste min bok och käkade min frukost. Låg och solade i drygt 2 timmar innan jag gick in och duschade och käkade lite lunch. Efter det kom Alan och hämtade upp mig så mötte vi Josh (en kille i min ålder som jobbar för Alan) och bowlade. Har glömt hur roligt bowling faktiskt är! Minns inte ens sist jag bowlade och förväntade mig att jag skulle vara katastrofal jämfört med 2 killar men neeeeeej, jag vann för fan! Skitkul hade vi, spelade 2 rundor och efter det var Alan tvungen att rusa iväg till ett möte så jag och josh stannade. Vi spelade spel i arkaden och sen körde vi Laser Tag! Det var bara vi 2 så vi spelade mot varandra och helt seriöst? Det är ju mer stressigt än att spela mot många! Nu har du en person som är ute efter bara dig och ja, det var stressigt men det var så jäkla kul! Dit vi åkte och gjorde alla dessa saker är ett sånt ställe dit vuxna kan gå och känna sig som barn! 

Ligger nu i sängen och ska försöka sova. Klockan står på 03.15 då George ska köra mig till bussen klockan 03.45, kul!! Så ja, god natt allihopa, vi hörs i Oz!

Frulle imorse! Cornflakes, russin och jordgubbar

Den klarblåa himmeln som jag saknat så mycket!

Were was I......?

Kategori: Allmänt

Just det ja, igår! Vi tog färjan in till stan runt 12 och satte oss och fikade på ett mysigt café inne i stan. Vi köpte vars en kopp kaffe och sen när vi skulle beställa något att smaska på tar G and A fram något ut Georges väska, en plastburk med deras hemmagjorda kaka i! Haha tyckte det var lite komiskt men ja, kan det ätas så ska det ätas antar jag! Efter det strosade vi omkring, gick in på ett museum där dom hade varit med Vera, köpte glass och sen åkte vi hem! Mycket trevlig dag måste jag säga, även om vi inte gjorde så mycket speciella grejer så var det kul att bara gå omkring och prata och se lite av Auckland.

Igårkväll var jag som sagt på middag med Alan och en av Davids andra skolkompisar Scott. Dom hämtade upp mig vid 5 så åkte vi till en bar och tog några öl. Väl där satte vi oss med Alan och Scotts kompisar och det var hur kul som helst. Just det ja, en av tjejerna som jobbade i baren visade sig VARA SVENSK!! Hahaha så jäkla coolt, hon var från Örebro och jag var den första svensken hon träffade i Takaphuna! Inte så konstigt för det är inte ett ställe man tänker på att åka till men ändå! Pratade med henne en stund och sen gick vi vidare till en japansk restaurang för att äta middag. Asså... Maten, FYFAN vad god den var! Det var ett sånt ställe där man kunde se dom laga maten framför en. Vi satt i baren precis framför kocken och asså det är ju så coolt. Vi åt tills vi inte kunde äta mer och efter det gick vi till en annan bar. Runt 22.30 började vi tänka på refrängen så jag och Scott delade en taxi hem, han bor 2 gator här i från antagligen. Mycket rolig kväll faktiskt! 

Idag ska Alan hämta upp mig vid 3 så ska vi åka och bowla. Är astaggad, har inte bowlat på jättelänge så det ska bli svinkul! Ska ut och lägga mig i solen nu, måste bli bruuuuuun!

Jag och Alan igår på restaurangen 

Yummyummy

Auckland

Kategori: Allmänt

Idag hade vi ännu en heldag fylld med roliga saker att göra. Oooooooooch där kom Alan för att hämta mig för att äta middag, hehehe får skriva klart sen!

2100 bilder senare..

Kategori: Allmänt

Har spenderar hela kvällen med att organisera alla mina bilder från mobilen och kameran. Drygt 2100 bilder hade jag, hur sjukt är inte det? Förstår ni hur många bilder det är? Kollade igenom alla och fick en liten walk down memory lane och blev påmind om hur jäkla kul jag faktiskt haft under mitt år här! 

Idag åkte vi som sagt till Waikehe Island och det var hur fint som helst! Vi gick runt en massa på ön, åt jätteglod lunch och kollade i massa fina affärer. Hittade en jättefin liten butik med massa coola tavlor och sånt! Ska lätt tillbaks en dag och köpa en massa fint när jag väl har en lägenhet där jag faktiskt bor på heltid.. Sen kom vi hem och ja, så satte jag igång med mina bilder och nu ligger jag i sängen och kollar film. Imoron ska vi in till stan och sen ska jag äta middag med Alan! 

En av alla fina tavlor som jag hittade i butiken


Utsikten när vi åt lunch, inte helt fel

Pweeeeeeeetty

Upp och hoppa!

Kategori: Allmänt

Idag var det jobbigt att ta sig upp ur sängen ska jag tala om för er.... Låg och hade en sån kanondröm där allt var så himla bra och låg perfekt i sängen och vad händer då? Klockan ringer.... JAG VILLE TA DEN OCH SLÄNGA DEN PÅ MARKEN OCH HOPPA PÅ DEN TILLS DEN GICK SÖNDER!!!!!! Men sen kom jag på att vi skulle till Waihiki Islands idag och då blev det aningen lättare att komma upp!

Sitter i köket och bloggar/kollar fb/kollar instagram (hehe aktiv brud) i väntan på att G and A ska bli klara. George åkte iväg till en verkstad där han volentärarbetar för att ge dom någon nyckel, Aniela vet jag faktiskt inte vad hon gör...... I alla fall, så fort George kommer tillbaka styr vi kärran mot hamnen för att ta färjan, woho! Ikväll kommer bli en lugn och tidig kväll för min del. Somnade rätt sent igårnatt och imorgon ska vi promenera runt i stan hela dagen så en god natts sömn kommer nog behövas!

You're making me feel old

Kategori: Allmänt

Känns väldigt konstigt att säga god natt till G and A klockan 23.40 på kvällen... Dom sa att som skulle dricka upp sitt te, duscha, läsa lite och sen sova. SKÄMTAR NI?! Inte ens jag orkar vara vaken så länge.. Dom är pigga för sina 78 år ska jag be att få tala om för er! Vi var ute och gick en promenad efter middagen och det var ingen liten promenad heller. Vi var ute och gick i drygt 1,5 timme och direkt när vi kom hem började Aniela och George gå runt och göra saker. Jag hoppas jag är som dom när jag är äldre, dom är underbara!

Ligger i sängen och kollar film och slappar efter en härlig dag! Imorgon ska det bli fint väder så vi ska ut till Waihiki Islands tror jag det heter. Känner igen det, kanske varit där men jag minns inte så det ser jag fram emot! Har lagt över ALLA bilder från telefonen på datorn så nu kan jag ta massamassamassa bilder! Good night world, I'll see u in the morning

Blogga från datorn

Kategori: Allmänt

Detta är första gången på.... Ja jag minns inte hur länge, som jag bloggar från datorn och inte mobilen! LOL vad konstigt! Anyways, ligger i sängen och ska läsa min bok efter en heldag med Aniela. Vaknade 11.30 (skyller på Sydneytid, -2 timmar) och åt frukost. Jag måste bara säga, gud vad G and A skämmer bort mig! Dom ger mig 5 olika alternativ till frukost och när jag väl valt ett insisterar dom på att göra det åt mig! T.ex. imorse, jag skulle äta flingor och mackor till frukost. Aniela insisterade på att hälla upp flingorna, rosa mackan, bre den och allt men jag förklarade snällt att det var lugnt! Hon kollade förvirrat på mig och sa "just det ja, du är ju faktiskt 20 nu!" Hehe tror hon fortfarande har inställningen att jag är 10 och behöver hjälp med sånt men ååååh, dom är så gulliga ju! Frågar alltid om jag är okej, om jag behöver någonting, om jag är uttråkad och ja... Har saknat dom faktiskt, nu när man är äldre får man en annan uppfattning om sina far/morföräldrar. Nu kan jag sitta och ha ordentliga konversationer med dom och höra om allt dom har gått igenom i sina liv vilket är jättekul och intressant! Gillar att sitta och lyssna på deras historier om när dom växte upp, när David och Steven växte upp och ja, allt möjligt!
 
Anyways, efter frukosten hoppade jag och Aniela in i bilen och körde till Devonport. Vi parkerade vid mataffären och direkt kom alla minnen tillbaka och jag kom ihåg hur vi brukade springa runt där barfota med mamma och bara yra runt medan hon handlade. Helt sjukt att det är 9 år sen jag va här sist.... Vi gick runt i lite olika affärer, kollade på olika saker, gick till den STORA (lilla) lektplasen där vi brukade leka. Haha Johanna och Daniel, klätterställningen och rutschkanan är inte jättehög och jättelång.. Bara så ni vet. Kollade på den och så som jag minns den var den 3 gånger så stor som den faktiskt är men jag är ju säkert 3 gånger så lång som jag va då. Vi gick ner till färjehamnen och kollade, fikade på Stone Oven (fiket där dom hade alla tårtor och roliga kakor) och pratade en massa. Sen gick vi och handlade och ja, nu ligger jag här! Ikväll ska vi äta hemmagjord pizza och sen gå ut på en kvällspromenad, något som G and A alltid gör varje kväll och då är det klart jag hänger med! 
 
Just det ja, måste köpa ett USB eller något så jag kan föra över alla mina bilder! Har MASSA bilder på min kamera men får inte plats med alla på min dator... BILDER KOMMER JAG LOVAR!

And I'm spent!

Kategori: Allmänt

HERREJÄKLAR VILKEN HELG DET HAR VARIT!! FYFASIKEN VAD KUL JAG HAR HAFT! JAG VILL ALDRIG ÅKA HEM! Hade den bästaste och underbaraste helgen EVER! Har inte haft tid att blogga på hela helgen, har haft saker för mig varje dag, hela dagarna. Här kommer en liten uppdatering! 
 
FREDAG: DÅ FYLLDE JAG ÅR TJOHO!! Tänk att jag är 20 nu, icke längre än tonåring.... Sick mannen, sick. Började i alla fall dagen med att vakna tidigt och bege mig mot tvinspelningen! Det var faktiskt askul, alla var jättetrevliga och snälla så ja vem vet snart är jag i rutan. Fick inte göra så mycket dock.. Det var typ att gå förbi dom när dom pratade och stå och hej på en softball match men jag hade jättekul ändå! Efter det åkte jag hem och såg att Jessica och Kristin hade dekorerat lägenheten med ballonger och massa annat fint. Slängde i mig mat och sen kom alla andra gäster och så började vi festa! Jag gick in på toaletten för att byta om och när jag kom ut började brudarna sjunga för mig med en tårta med ljus och åh, blev så rörd! Så jäkla snällt av dom, fällde en liten tår. I alla fall, vi började dricka sen begav vi oss mot kings x, darling harbour och slutade på en klubb på Oxford street och jäklar vad kul det va! Hahaha det var nog den bästa kvällen i Sydney EVER! Åkte hem till en polare på efterfest runt 05.30 och somnade på hans soffa. 
 
LÖRDAG: Hängde hos min polare hela dagen, gick och la mig i hans säng när han gick upp och stannade där hela dagen. Och då menar jag verkligen hela dagen. Åkte hem vid 19.00, duschade, åt och bytte om sen åkte jag tillbaka till min kompis och bakishängde ännu mer och sov än en gång på hans soffa. 
 
SÖNDAG: Vaknade upp hos min polare, hängde där ett tag och tog taxi tillbaka till Bondi runt 2. Mötte upp Kristin och käkade lunch på Suncafé och sen kom Elin vid 15.00 för att sätta igång vår sunday sesh! Jag bytte om och gjorde mig fin, drack lite med Elin sen begav vi oss till beach road. Hade som vanligt underbart kul och träffade massa roliga filurer! Gick hem när det stängde klockan 22 och hängde med roomisarna innan jag somnade gött på soffan. 
 



Home sweet home!

Kategori: Allmänt

I'M BACK BABY! Tillbaka i mitt älskade bondi där solen steker i en klarblå himmel, älskar det! Känns dock konstigt att komma tillbaka till min gamla lägenhet och sova på soffan... Men det blir la bra! Hellre det än att betala för att bo på ett hostel, hehehe. 

Annars är allt bra! Dom ringde precis från tv-showen och sa att jag ska ta med mig kläder till olika scener. Första ska jag vara en beachie hipster... Hur fan klär sig en beachie Hipster?! Ska ta med mig jeansshorts, några linnen och mina flipfloppar så får dom välja ut något som passar. Andra scenen ska jag va en softball supporter och då ska jag klä mig konservativt... Än en gång, hur fan ser det ut?! Dom sa långa jeans och nån tshirt så jag tänkte ta ett par svarta jeans och en vit tshirt med nummer 86, lite sportigt! Sen kanske min keps också.. Min garderob är ju limiterad till en ryggsäck på 75 L så jag får väl göra det bästa av situationen antar jag! Är dom inte nöjda så tror jag dom har kläder där eftersom hon frågade om min storlek. Coolt sätt att spendera sin födelsedag på, spela in en tvserie, wooho! 

Tog denna bilden när vi va uppe i luften, coooooooolt ellerhur?!

Bye bye birdie!

Kategori: Allmänt

Så sitter man än en gång på en flygplats i väntan på att flyga iväg. Har åkt så mycket flygplan detta året nu när jag tänker efter... Tur att jag tycker om att flyga! Sitter vid gate 8 på Melbournes flygplats och väntar på att boarda planet som ska ta mig tillbaka till mitt älskade Sydney! Det har varit en underbar vecka i Melbourne med David! Även om vädret va kasst varje, och då menar jag VARJE, dag så va det mysigt. Skönt att komma iväg från allt liv i bondi och chilla lite i melbs. Har ju delat en tvåa med minst 2 personer nu i 9 månader så det var skönt att få sitt egna space och vara för mig själv en stund.

Som sagt, ska åka tillbaka till Sydney idag för att fira min FÖDELSEDAG SOM ÄR IMORGON!!! Kan inte fatta att jag fyller 20 imorgon, det innebär att det snart är dags att åka hem och dags att växa upp... I don't wanna grow up! Kust det ja! Blev erbjuden att vara med i en tv-serie här i Australien, hur sjukt är inte det?! Det ska spelas in imorgon och dom behövde en blond tjej så visade min kompis bilder på mig för producenterna och dom sa till honom att be mig ringa direkt.. Sjukt! Det är en drama serie som visas på tv och ja, där ska jag kanske vara med! Jag sa att jag kan göra det om det spelas in på dagen eftersom majoriteten av mina kompisar jobbar kväll och alls har tagit ledigt imorgon för min skull, vill inte dissa dom liiiiixom. Men ja, vi får se helt enkelt.. Dom skulle ringa mig i eftermiddag om vilka tider det är. Nu ropar dom ut mitt flyg, ready for take of!


Surf 'n' turf

Kategori: Allmänt

Oooooooh LÄNGTAR till middagen ikväll!! Ska möta upp Rachael i stan runt 3 så ska vi till hennes lägenhet och bara ta det lugnt innan vi ska till marknaden och handla allt vi behöver till middagen. Phil ska köpa en ny grill idag till lägenheten så vi ska inviga den, hur gött låter inte det?!?! Minns inte sist jag åt en god grillad middag, guuuuud vad gott det ska bli! 

Hur mår ni idag då? Jag mår tiptop! Förkylningen har äntligen börjat lägga sig och bihålorna gör inte ont längre, wiihoo! Sista dagen i Melbourne idag, helt sjukt att jag redan varit här i 1 vecka... Gud vad tiden går snabbt när man tänker efter. Har redan varit här i 10 månader, fyller 20 på fredag (HUR SJUKT ÄR INTE DET?!?!), drar till NZ på måndag och ja... Mina 12 månader i Oz börjar närma sig sitt slut. GUD VAD SORGLIGT NU KOMMER JAG SNART BÖRJA GRÅTA!! Nej, nu ska vi vara glada! Ser så mycket fram emot mina sista månader här, ska bli kul att se lite av landet och resa runt lite. Som sagt, just me and my backpack!

Regnig tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har det regnat. Hela dagen. Från det att jag vaknade tills ja... Nu. Sitter i soffan med David och kollar HIMYM (how I met your mother för er som inte vet det) och bara slappar. Vi ska snart laga middag, David funderar på att gå till gymmet och jag funderar på om jag ska stanna i soffan eller lägga mig i sängen och kolla film. 

Idag har jag gjort eh.... Ingenting! Jag vaknade, låg kvar i sängen i en dryg timme, kollade film och sen gick jag och mötte David och drack en kopp kaffe sen gick jag hem igen. Min förkylning har blivit värre och nu har mina behåller börjat göra ont.. Mamma, tips på hur man kan få det att försvinna? Vill lixom inte flyga när jag har ont i bihålorna... Inte kul..... Jaja, ska ta en dusch och sen laga lite mat! Hörs seeeeen!

Puss på er!

Marlon Marleon...

Kategori: Allmänt

Gick till starbucks imorse för att köpa min dagliga kopp kaffe, har gått dit varje dag sen jag kom hit i onsdags så en av dom som jobbar där börjar känna igen mig. Som ni vet har jag och personalen på starbucks haft lite svårigheter när det gäller mitt namn. Först var det Em och sen Marlon. Han som gör kaffet har alltid stått och småflinat när jag haft denna diskussion och idag var det han som tog min beställning. "Cool" som han är behövde han ju inte fråga om mitt namn utan skrev det och stavade rätt för att visa alla andra att han var lite bättre... Trodde han ja.... När jag väl får min kaffe har han skrivit Marleon;) (ja, smileyn var där), kollar på honom och han ger mig världens stoltaste leende. Ville inte förstöra hans dag utan nickade bara lite glatt och gick där i från.

Sitter nu på balkongen medan städerskorna städar lägenheten, kallt som tusan är det! Skulle egentligen möta Rachael idag men hon var tvungen att plugga och min förkylning har bara blivit värre. Halsen gör numera också ont och näsan rinner ännu mer.. Ska stanna inne i eftermiddag/kväll och försöka bli frisk. VILL INTE VA SJUK PÅ MIN FÖDELSEDAG!!!!!!! 

Dagsutflykt

Kategori: Allmänt

Idag var vi ute på äventyr! Vi körde hem i från runt 10 och körde till The Apostles och jäklar vad häftigt det var! Det är 8 stora stensaker ute i vattnet längs en av världens finaste Coast Lines. Det är delar av land som inte förstörts när vattnet har slagit emot och som sagt, sjukt häftigt. Vi gick ut till en utsiktsplats och kollade på utsikten, tog lite foton och sen gick vi ner till stranden och promenerade lite. Nere på stranden såg vi massa döda fåglar vilket var väldigt deprimerande... Dom fanns överallt och David förklarade att det är fåglar som flyger hit för sommaren men det är bara 75% som överlever antagligen, hur hemskt är inte det?! I alla fall, sjukt coolt att se stranden och stenarna! Efter det körde vi längs Great Ocean Road hela vägen hem och jöklar vad fint det var. Vi körde längs havet hela vägen och man kör in bland skogar och sånt. Jag förstår verkligen varför man säger att det är en av världens vackraste Coast Lines, det var otroligt vackert!

Sitter nu i soffan och kollar Modern Family medan David stryker sina jobbskjortor. Vi kom hem runt 18.20 och sen rusade vi iväg för att möta Rachael. Det va jättetrevligt och maten var otroligt god! Vi käkade thaimat, beställde in lite olika grejer och sen åt vi tills vi sprack! Ska lägga mig i sängen och sova snart, ska hänga lite med Rachael imorgon när David är på jobbet! Ska lägga in alla bilder på datorn när jag kommer tillbaka till bondi så då får ni en fotobomb!

Lilla jag och The Apostles

Jag och världens bästa styvpappa på stranden

Shout out till alla pappor!

Kategori: Allmänt

GRATTIS PÅ FARSDAG PAPPA OCH DAVID! Jag älskar er båda väldigt mycket, ni har båda en stor plats i mitt hjärta och jag är så glad att jag har 2 underbara pappor! Lots of love to the both of you!

Matkoma nr 4

Kategori: Allmänt

Har nog inte ätit såhär mycket mat sen jag kom till Australien... Helt ärligt! Idag gick jag och David till Victoria Markets och det var så jäkla häftigt! Det var en jättestor del med kläder, skor, filmer, smycken ja allt möjligt. Efter det så gick man vidare till matdelen där det fanns färska grönsaker och frukter. Så jäkla gott och så jäkla billigt! Vi gick in i en stor sal efter det där som sålde massa kött, kyckling, ost och sånna grejer. Alla som jobbade där stod och skrek ut sina erbjudanden i hopp om att locka folk och alla försökte vara mer högljudd än den som stod bredvid, kaos helt enkelt men ändå häftigt att se. Jag och David fick så idéen att vi skulle göra egna pizzor så vi köpte ost, salami, peperoni, oliver och massa annat man har på pizzor. Vi köpte även mat till måndag och tisdag och på onsdag ska jag tillbaka och köpa mat till Surf&Turf! 

Efter det körde vi ner til St Kilda och fick runt på stranden i vinden, helt sjukt vad det blåste..... Vi gick längs stranden, runt bland affärer och kollade runt lite på Luna Park (ett liter tivoli, typ som Folkets Park) och satte oss sedan i bilen och körde tillbaka hem. Vi gick sen till en outlet där David köpte ett par nya skor till sig själv och köpte ett par nya vita converse till mig som en födelsedagspresent och tro mig, det behövdes.... 

Vi sitter nu mätta och belåtna och kollar Modern Family i soffan (köpte säsong 3 på marknaden) och bara softar. Matkoma nr 4, du är mer än välkommen! 

St Kilda, blåste som fan så detta var den bästa bilden jag fick


Gamla/nya converse. Som sagt, det behövdes


Pizzatime!

Hipster Tipster List

Kategori: Allmänt

Igår kväll var vi ute på äventyr minsann! David hade fått lite tips på "Hipster" ställen att gå till runt om i melbourne, en lista vi så fint döpte till vår Hipster Tipster List. David kom hem från jobbet runt 18.30, vi gjorde oss i ordning, tog en (två) biror på ballen och begav oss sedan ut! Det var riktigt kallt igår kväll måste jag säga så jag drog på mig skinnjackan och tjocktröjan medan David satte på sig mössa och höstjackan... Trodde det höll på att bli sommar??? I alla fall! Vi började promenera för att hitta ett ställe och när vi väl hade kommit fram till den angivna adressen så fanns inte stället. Vi kollade runt och frågade runt men hittade ingenting så vi gick till en restaurang som hette Tequila and Tapas, bara namnet lät ju väldigt lockande! Vi beställde in en kanna frozen margharita, nachos och fajitas och åt tills vi svimmade. Minns inte sist jag led av matkoma 3 dagar i rad LOL!! Efter det gick vi till nästa ställe vilket vi bokstavligt talar såg och gick förbi. Det var en nattklubb på en liten bakgata där alla 3.45or hängde... Inget för oss helt enkelt! Nästa ställe existerade och var helt OK! Det var en rooftop bar med en utsikt på stan, fett najs faktiskt förutom det att det regnade..... Efter det hoppade vi in i en taxi och åkte hem. Vi tänkte gå i den friska luften men himmeln bestämde sig för att öppna sig och regnet öste ner. 

Nu sitter jag halvt nyvaken i sängen! David gick precis ner till gymmet, jag ska käka frukost och sen ska vi till Victoria Markets och shoppa lite! David såg mina skor och min väska och sa att han ska köpa nytt till mig som en födelsedagspresent, haha mina skor och min väska har varit igenom mycket de senare åren.. Har underbara minnen med både väskan och skorna... I alla fall! Vi ska dit, sen ska vi köra ner till Great Ocean Road och kolla runt där, ta in på nått hotell och sedan se The 12 Aposteles imorgon, EXCITED!!!!! Nu måste jag äta frulle och sätta igång dagen!

Maten från igår, mumsmumsmums!

Liten bit av utsikten på sista Hipster baren


Love you long time <3

Can you repeat that 7 more times?

Kategori: Allmänt

Halli hallå från ett grått och regnigt Melbourne! Sjukaste hände idag! Gick längs gatan är i Melbourne när jag helt plötsligt hör någon ropa Malin. Trodde att jag inbillade mig och gick vidare men sen hörde jag det igen. Tittade till vänster och där står Louise Gustafsson, en tjej som jag gick i grundskolan med. HUR SJUKT ÄR INTE DET?!?! Visste att hon var i Melbourne men det är en stor stad, att vi går förbi varandra på gatan är ju bara helt sjukt. Stod och snackade lite med henne och hennes svenska kompisar och sen försvann dom iväg för att hitta lägenhet. SJUKT! 

Hur som haver, vaknade vid 10 imorse efter att ha sovit som på moln. Låg kvar i sängen och kollade film, käkade drulle och begav mig sedan mot stan runt 12.30 tiden. Det började regna så jag gick till starbucks och köpte en kaffe och sen strosade jag runt inne på en stor outlet 2 minuter från lägenheten. Btw, dom på starbucks är ju inte dom vassaste knivarna i lådan.... Dom bad om mitt namn, som dom alltid gör, när jag beställde mitt kaffe och hörde inte vad jag sa. Marlon? Nej Malin! Marlen? Nej MALIN! Kan du stava det? M-a-l-i-n! MaRlin? Nej inget R, Malin! Höll på så i drygt 5 minuter tills hon i kassan bestämde sig för att skriva EM (M), det var den enda bokstaven hon hörde... Fnissade och suckade samtidigt när dom ropade ut KAFFE TILL EM eftersom att jag inte riktigt fattade att det var jag. Gick som sagt runt på outletten ett tag innan jag gick hem, köpte med mig ett vitlöksbröd som jag nu sitter och smaskar på!

Ikväll ska jag och David till något av ställena på hans Hipster Tipser List, en lista på "Hipster" ställen här i Melbourne! Ska lägga mig i sängen och kolla Harry Potter, det bästa man kan göra en dag som denna!

Min fina kaffe från Starbucks

Vitlöksbröd för $3.50, gottigott

Hey big spender!

Kategori: Allmänt

Denna eftermiddag har varit riktigt mysig minsann! Haha kom inte på en bra första mening så ja, det fick bli den... I alla fall! Mötte som sagt upp Rachel för en kopp kaffe på ett café i närheten, satt och snackade om allt mellan himmel och jord i drygt 30 minuter innan hon var tvungen att hoppa in i bilen och köra hem till Albury över helgen. Jag gick tillbaka till lägenheten och softade, städade lite, tog en öl på ballen och lite smått och gott innan det var dags att möta David för middag. Vi gick till en jättefin vietnamesisk restaurang och käkade 3 rätters middag för 20 dollar var (NAJS) och njööööööt till tusen! Sedan drog vi in till casinot, vandrade omkring och kollade på folk förlora och vinna en jäkla massa pengar vilket var både kul och ledsamt.. Aldrig kul att se någon bli ledsen ju! Vi satte oss i alla fall och spelade lite men förlorade rätt så snabbt och bestämde oss för att gå hem. Nu sitter vi i soffan och kollar på nån konstig zombie liknande film, ska snart sova och försöka lista ut vad jag ska göra imorgon! Pusspuss på er alla läsare!


Utsikten från Davids balkong imorse!

Walking in Melbourne

Kategori: Allmänt

God dag kära läsare! Jag har nu äntligen kommit fram till Melbourne (kom fram igårkväll men äsch sak samma) och det känns jättekonstigt om jag ska va ärlig. Inte dåligt konstigt utan bra konstigt! Konstigt att vara i Melbourne och inte i bondi, konstigt att bära långa jeans för här är kallt, och konstigast av allt är ju faktumet att jag är här med DAVID!! Igår var exakt 10 månader sen jag såg honom sist vilket innebär att det är exakt 10 månader sen jag lämnade Sverige idag... Sjukt. 

Anyways, David hämtade mig på flygplatsen igårkväll när jag landade. Fällde en liten tår och kramade honom extra hårt för att se om det verkligen var han som stod där och sen gick vi för att hämta min väska och köra hem. Vi köpte mat, steak pommes och sallad, och jag åt som en häst! Har ju levt på café mat och sånt så det var gott med ordentlig mat! Sen gick vi och la oss och imorse gick han till jobbet, jag strosade runt i stan med musik i öronen, gick in och hittade världens finaste bikini som jag vill ha men inte får köpa...... Köpte dock ett par Steve Madden skor för 40 dollar men det set jag som en födelsedagspresent till mig själv! Ni ska se mina converse, dom är inne på sista refrängen nu, snyft... Rachel är på väg hit, vi ska ta en liten fika innan hon åker tillbaka till Albury över helgen så jag måste fixa mig lite! Pusspuss

Väskan är packad!

Kategori: Allmänt

Woooohooooo idag smäller det! IDAG SKA JAG TILL MELBOURNE OCH DAVID! Hur sjukt är det inte? Jag ska träffa David om 5 timmar... Herrejesus. Idag har jag packat det sista och spenderar några timmar på stranden, solen bestämde sig för att titta fram igen! 

Igår var det Melbourne cup så alla klädde upp sig i fina klänningar, hattar och kostymer och ja.. Drack hela dagen! Jag joinade brudarn runt 4 och tog en öl, käkade middag med Kristin och Jessica sen gick vi och tog en öl till. Härlig sista dag/kväll i bondi helt enkelt. Taxin kommer om drygt 30 min för att ta mig till flygplatsen så ska fixa lite saker och sen bär det av, wiihoo!

Sjuk 3 dagar innan...

Kategori: Allmänt

TYPISKT!! 3 dagar innan jag ska åka till Melbourne och träffa David blir jag sjuk... Halsont, täppt näsa och feber! Står på jobbet och fryser ena sekunden och svettas nästa, inte roligt. Igår var jag ju LEDIG (!!!!!!) men det var nog den mest oproduktiva dagen någonsin, haha! Gick ut i fredags för att fira att det var min första lediga lördag och fira gjorde vi bannemig! Vaknade igår och mådde inte sådär jättekalas men igår var ändå en mysig dag. Det var dåligt väder ute så jag och mina roomies beställde hem mat och kollade film hela dagen. Älskar sådana dagar och det är ok att ha dom ibland! 

Anyways, åker ju och träffar David om 3 dagar!!!!! Har inte riktigt fattat det än eftersom jag inte träffat honom sen januari och nu ska jag träffa honom här i Australien! Kommer nog inte fatta att han är här förrän jag ser honom på onsdag. Ååååååh vad jag längtar efter honom!

So Dave, if you're reading this I just wanted to say that I miss you a lot and I can't wait to see you on Wednesday!